Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, μπαίνει αύριο σε 24ωρο απεργιακό κλοιό «ενάντια στην ακρίβεια και στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, από την πολιτική της Κυβέρνησης, και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος σε αυτήν».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, συνδικαλιστική οργάνωση στην οποία μετέχει μεταξύ άλλων ειδικοτήτων και το κατά τόπους προσωπικό των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών, δήλωσε την συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία του Δημοσίου Τομέα όπου συμμετέχουν όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι, χαρακτηρίζοντας «ακραία νεοφιλελεύθερη» την πολιτική της κυβέρνησης και διεκδικώντας την επάνοδο των ΣΣΕ, του 13ου και του 14ου μισθού, 10% μισθολογική αύξηση.

Η ΟΛΜΕ έχει ανακοινώσει στάσεις εργασίας από 13 έως και 31 Μαΐου

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ότι δέκα είναι τα κρίσιμα αιτήματα της απεργίας της 21ης Μαΐου:

«Διαδηλώνουμε όλοι και όλες μαζί για να μπει τέλος:

-Στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, στη συρρίκνωση των συλλογικών συμβάσεων, και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης
-Στην απαξίωση της υγείας και ασφάλειας στην εργασία και την υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών.
-Στη φτωχοποίηση του κόσμου της εργασίας και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας από τα καθηλωμένα εισοδήματα και την ανεξέλεγκτη ακρίβεια.
-Στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.
-Στην κυβερνητική ανοχή στην αισχροκέρδεια και του πλουτισμού των λίγων σε βάρος των κοινωνίας.
Παράλληλα οι εργαζόμενοι διεκδικούν:
-Αύξηση 10% και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.
-Πάταξη της κερδοσκοπίας και μέτρα στήριξης της κοινωνίας απέναντι στη φτώχεια και την ακρίβεια. Στήριξη των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
-Ισχυρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς και συνεχείς ελέγχους για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας.
-Άμεση στελέχωση με μόνιμους υπαλλήλους ιδιαίτερα των κρίσιμων δημόσιων φορέων (Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση ) αναβάθμιση όλων των αναγκαίων υποδομών.
-Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο».