«Εδώ και περισσότερο από 30 χρόνια που η Νορβηγία είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές ενός παλαιστινιακού κράτους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο νορβηγός υπουργός Εξωτερικών Έσπεν Μπαρτ Άιντε και προσέθεσε πως «η ημέρα που η Νορβηγία αναγνωρίζει επισήμως την Παλαιστίνη ως κράτος είναι μια σημαντική ημέρα για τη σχέση ανάμεσα στη Νορβηγία και την Παλαιστίνη».
Προηγουμένως, ο Ισπανός πρωθυπουργός Σάντσεθ σημείωσε ότι η Ισπανία θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος που περιλαμβάνει τη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη, ενοποιημένο υπό την Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσά του, προσθέτοντας ότι η απόφαση αυτή δεν ελήφθη «εναντίον κανενός, πολύ περισσότερο εναντίον του Ισραήλ». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Μαδρίτη δεν θα αναγνωρίσει αλλαγές στα παλαιστινιακά σύνορα μετά το 1967 εκτός κι αν αυτές συμφωνηθούν από όλες τις πλευρές.
«Η κυβέρνηση αναγνωρίζει την Παλαιστίνη ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος και συμφώνησε να δημιουργήσει πλήρεις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ του Δουβλίνου και της Ραμάλα», ανέφερε η κυβέρνηση της Ιρλανδίας. «Ένας Πρέσβης της Ιρλανδίας στο Κράτος της Παλαιστίνης θα διοριστεί μαζί σε μια κανονική Πρεσβεία της Ιρλανδίας στη Ραμάλα».
«Είσαστε συνεργός στις εκκλήσεις για γενοκτονία του εβραϊκού λαού» ισχυρίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ίσραελ Κατς, αντιδρώντας στην επίσημη αναγνώριση από την Ισπανία του κράτους της Παλαιστίνης και στη διατήρηση στη θέση της της υπουργού Εργασίας Γιολάντα Ντίαθ, η οποία ζήτησε πρόσφατα την απελευθέρωση της Παλαιστίνης «από το ποτάμι ως τη θάλασσα». «Δεν θα ανεχθούμε να επιτεθούν στην κυριαρχία και την ασφάλεια του Ισραήλ», προσέθεσε, κατηγορώντας την Ισπανία ότι «ανταμείβει τη Χαμάς», η επίθεση της οποίας στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ. «Κάποιοι χαρακτήρισαν την απόφασή μας (…) ‘ανταμοιβή για την τρομοκρατία’. Τίποτε δεν απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα» απάντησε ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Μιχόλ Μάρτιν.