Δεκάδες αεροπορικές επιδρομές έπληξαν την πολιορκημένη περιοχή το Σάββατο, ιδιαίτερα στο Deir el-Balah στην κεντρική Γάζα, κατοικίες δυτικά της πόλης Ράφα στα νότια και πολλές περιοχές στην πόλη της Γάζας στα βόρεια, μεταδίδει το Al Jazeera.

Το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα είπε ότι «μεγάλος αριθμός» νεκρών και τραυματιών έφτασε στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Al-Aqsa, η πλειονότητα των οποίων είναι παιδιά και γυναίκες.

«Δεκάδες τραυματίες είναι ξαπλωμένοι στο έδαφος και οι ιατρικές ομάδες προσπαθούν να τους σώσουν με τις βασικές ιατρικές δυνατότητες που έχουν στη διάθεσή τους», ανέφερε, προσθέτοντας ότι έχει έλλειψη σε φάρμακα και τρόφιμα και ότι η κύρια γεννήτρια του έχει σταματήσει να λειτουργεί λόγω έλλειψης καυσίμων.

Σε μια σύντομη δήλωση, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι οι δυνάμεις του «στοχεύουν τρομοκρατικές υποδομές στην περιοχή Nuseirat». Αργότερα ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της διέσωσαν τέσσερις αιχμαλώτους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο Nuseirat. Οι τέσσερις, που μεταφέρθηκαν στη Γάζα μετά την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ήταν σε «καλή ιατρική κατάσταση», δήλωσε ο στρατός.