«Στην σχετική κατάταξη μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση από το το τέλος. Το 2023, 94,6 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ (21% του πληθυσμού) διέτρεχαν τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού» προσθέτει και συνεχίζει:

«Την ώρα που στην Ε.Ε. το ποσοστό αυτό μειώνεται οριακά, στην Ελλάδα αυξάνεται. Οι πολιτικές της λιτότητας, η επιδότηση της αισχροκέρδειας, στα σούπερ μαρκετ, στα ακίνητα και η ασυλία των καρτέλ, η αναδιανομή από τους πολλούς στους λίγους, η υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους και η άρνηση της κυβέρνησης να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας αυξάνουν τις ανισότητες, μειώνουν το πραγματικό εισόδημα των πολιτών, γονατίζουν τα νοικοκυριά. Πολιτικές που οδηγούν στην απογοήτευση, στην αποχή και στην ακροδεξιά σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Απαιτείται άμεσα αλλαγή πολιτικής με ουσιαστικά και δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Με μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα και μηδενισμό του σε συγκεκριμένες κατηγορίες, φορολόγηση των υπερκερδών, στήριξη του πραγματικού εισοδήματος πάνω από το επίπεδο του πληθωρισμού, πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας, αποφασιστικός περιορισμός του airbnb, κατάργηση της golden visa».