X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

45 πυρκαγιές μόνο τις τελευταίες ώρες – Η φωτιά στο Κρανίδι απειλεί σπίτια

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, δήλωσε σε έκτακτη ενημέρωση, ότι μόνο τις τελευταίες ώρες εκδηλώθηκαν 45 πυρκαγιές στη χώρα. Μέσα από τα σπίτια πέρασε το μέτωπο στο Κρανίδι, ενώ μεγάλες φωτιές έχουν ξεσπάσει σε Αχαΐα, Αργολίδα, Κεφαλονιά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής.
Alexandros Litsardakis / SOOC


«Δίνουμε σκληρές μάχες για να αντιμετωπίσουμε και σε κάθε περίπτωση επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Πύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική η φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 15:25 στο Κρανίδι Αργολίδας βρίσκεται κοντά σε σπίτια, ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ. Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους ώστε να απομακρυνθούν από το ανατολικό Κρανίδι Αργολίδας και να κατευθυνθούν προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη, ενώ μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι και στην Πετροθάλασσα Αργολίδας να απομακρυνθούν προς Ερμιόνη. Όπως φαίνεται σε βίντεο από την ομάδα Πυρκαγιά Ενημέρωση, το πύρινο μέτωπο πέρασε μέσα από τα σπίτια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μηνύματα 112 ήχησαν σε πολλές περιοχές για την προστασία των πολιτών από τα πύρινα μέτωπα:

  • 18:05. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μυρτιά και Σκουροχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.
  • 17:40. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.
  • 17:30. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κωστοπουλαίικα και Κάλφας Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Λάτα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.
  • 17:30. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Βελίτσες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.
  • 16:50. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πετροθάλασσα Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Ερμιόνη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.
  • 16:50. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γάλαρο Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Πόρτες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών

Ωστόσο, βλάβη στο 112 έγινε αντιληπτή λίγα λεπτά πριν από τις 5 το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα με το 112 έχει να κάνει με τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο. Έως ότου καταστεί αυτό εφικτό, οι εντολές εκκένωσης δημοσιοποιούνται μέσω των Μέσων Ενημέρωσης, όπως ζήτησε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, κάνοντας έκκληση να δημοσιευθούν οι εντολές εκκένωσης στην Αργολίδα, Αχαΐα και Ηλεία. Έκκληση έκανε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας να δημοσιοποιηθεί μήνυμα προς τους κατοίκους της περιοχής Πετροθάλασσα Αργολίδας, αφού «λόγω προσωρινής βλάβης στο 112» δεν μπορεί να ενημερωθούν, ώστε να απομακρυνθούν προς την Ερμιόνη.

Νεκρός εντοπίστηκε 54χρονος στα Χανάκια Ηλείας

Προηγουμένως, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Μαύρο Λιθάρι Αναβύσσου, ώστε να απομακρυνθούν από αυτήν και να κατευθυνθούν προς Γλυφάδα λόγω της πυρκαγιάς. Επιπλέον, τριάντα πέντε πυροσβέστες με 10 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε λίγο μετά την μία το μεσημέρι σε οικοπεδικούς χώρους στην περιοχή Φέριζα Κερατέας. Mεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής σημειώθηκε επίσης λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, για φωτιά σε ορεινή περιοχή του Δήμου Άργους Μυκηνών στον νομό Αργολίδας και στο Κορυφάσιο του δήμου Πύλου Νέστορος.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουνίου, υπάρχει ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική. Συγκεκριμένα, ο κίνδυνος φωτιάς είναι στο ανώτερο δυνατό επίπεδο συναγερμού, κατάσταση 5. Εντωμεταξύ, κλειστά θα παραμείνουν τα πάρκα και τα Άλση που βρίσκονται στην ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, εξαιτίας του ακραίου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Περιφέρειας εφαρμόζεται το μέτρο «Απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις