Ειδικότερα, σε ανάρτησή της η Νεφέλη Μεγκ γράφει: 

Μπορείς να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο νομικής από το πανεπιστήμιο της Σορβόννης, σπουδάζοντας στην Ελλάδα; YES!

  • Μπες στην ιστοσελίδα του κολλεγίου idef.gr
  • συμπλήρωσε έως και 30/6 την φόρμα ενδιαφέροντος και
  • γράψε στα σχόλια «nefelimeg» ώστε να πάρεις έκπτωση 50%
@nefmeg 🚨THIS IS NOT A SCAM! 🚨⬇️ Μπορείς να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο νομικής από το πανεπιστήμιο της Σορβόννης, σπουδάζοντας στην Ελλάδα; YES! 🙌 ✅Μπες στην ιστοσελίδα του κολλεγίου idef.gr ✅συμπλήρωσε έως και 30/6 την φόρμα ενδιαφέροντος και ✅γράψε στα σχόλια «nefelimeg» ώστε να πάρεις έκπτωση 50% #idef #idefgr #idefcollege #nomiki #spoudes #law #σπουδες #νομικη #parisnord @Idef College ♬ original sound – Nefmeg

Η Αρ.Εν. Νομικής Αθήνας σχολιάζει:

Με το κωδικό «nefelimeg», πάρε έκπτωση 50% στο πτυχίο σου (!)
✖️ Με εισιτήρια στο σινεμά μπέρδεψε γνωστή influencer τα πτυχία Νομικής και αποφάσισε να τα κάνει giveaway από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Η Νεφέλη Μεγκ βέβαια, γνωστή για την συνέντευξή της στο Κυριάκο Μητσοτάκη, λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές, δεν είναι καμιά τυχαία, μιας και συχνά τοποθετείται για θέματα που αφορούν την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει αποτελέσει, στα ένδοξα φοιτητικά της χρόνια στη Νομική του ΑΠΘ (!), αρχηγός των ανεξάρτητων. Ακόμη, πριν λίγα χρόνια σε ρεπορτάζ της με «τυχαίους» φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ, τόνιζε την ανάγκη ασφαλείας των πανεπιστημίων, ενώ γνωστό ήταν το μένος της απέναντι στις δίμηνες καταλήψεις και το φοιτητικό κίνημα που προηγήθηκε ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ούτε αριστερή, λοιπόν, ούτε δεξιά, ισχυρίζεται η Νεφέλη, την ίδια ώρα που λέει με καμάρι πως οι σπουδές σε ιδιωτικό αποτελούν πλέον επιλογή (!).
🟣 Με θέρμη, μάλιστα, αναρωτιέται στο βίντεο της: «μα καλά, γιατί κανείς δε μιλάει για το γεγονός ότι πλέον μπορείς να αποκτήσεις πτυχίο Σορβόννης, σπουδάζοντας σε ελληνικό πανεπιστήμιο;». Και της απαντάμε. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, η νεολαία και ευρύτερα η κοινωνία καταπιάστηκαν πολύ με το παραπάνω θέμα, λίγους μήνες πριν. Επέλεξαν μάλιστα να καταδικάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό της δημόσιας – δωρεάν παιδείας και των δημοσίων πανεπιστημίων, τα οποία η κυβέρνηση διαλύει μέρα με τη μέρα. Φυσικά η Νεφέλη Μεγκ γνωρίζει όλα τα παραπάνω, απλώς όλως τυχαίως, σε κάθε στιγμή της «καριέρας (;)» της, επιλέγει έμμεσα να διαφημίζει την πολιτική της κυβέρνησης για την παιδεία και τα πανεπιστήμια, σε σημείο που πλέον προωθεί έναν πτυχίο ιδιωτικού κολλεγίου, μέσω giveaway (!), για να το κάνει ελκυστικό.
✖️ Στα σχόλια του βίντεο, λοιπόν, πολλές της υπενθυμίσαμε ότι οι ιδιωτικές σπουδές δεν είναι επιλογή, αλλά προνόμιο, ότι η παιδεία και τα πτυχία δεν είναι εμπορεύματα για να τα χαρίζει με εκπτώσεις, παραβλέποντας ότι η ποιότητα και οι γνώσεις των αποφοίτων επηρεάζουν όλη την κοινωνία. Και φυσικά, η Νεφέλη, ως απόφοιτη Νομικής, ξέχασε πολύ γρήγορα ζητήματα αντισυνταγματικότητας, που προκύπτουν με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και κολλέγια.
🟣 Ό,τι της υπενθυμίσαμε διαγράφηκε από τα σχόλια. Υποψιαζόμαστε ότι δυσκολευόταν να τα αντικρούσει. Βέβαια, δε διαγράφηκε ο πολύμηνος αγώνας που οι φοιτητές και οι φοιτήτριες δώσαμε, με συνελεύσεις, καταλήψεις και κινητοποιήσεις, για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικά πανεπιστήμια.
‼️ Θα το λέμε διαρκώς. Στεκόμαστε απέναντι στην κυβέρνηση και σε όσους εξυπηρετούν ή προωθούν τα σχέδια της, είτε αυτοί είναι πρυτάνεις και διοικήσεις, είτε απλώς «αθώες influencer». Και όπως αγωνιστήκαμε τους μήνες που μας πέρασαν, έτσι παλεύουμε και θα παλεύουμε κάθε μέρα για να διαφυλάξουμε την παιδεία και να διεκδικήσουμε αυτή να είναι αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν.