Όπως είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό του Ουισκόνσιν, μπορεί να ήταν μία «λάθος» εμφάνιση, ωστόσο προέτρεψε τους ψηφοφόρους του να τον κρίνουν για τον τον χρόνο του στον Λευκό Οίκο. Την Τετάρτη, και ενώ οι αναφορές φούντωναν για το ποιο θα είναι το μέλλον του, δήλωσε: «Είμαι ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος. Κανείς δεν με σπρώχνει έξω. Δεν φεύγω»

Όπως μεταδίδει το ΒΒC, o Μπάιντεν συμμετείχε στο κάλεσμα της Αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις, η οποία επανέλαβε την υποστήριξή της. «Επιτρέψτε μου να το πω όσο πιο ξεκάθαρα και απλά μπορώ: είμαι υποψήφιος», επανέλαβε ο Μπάιντεν σε ένα email με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του κόμματος.

Τα ερωτήματα ωστόσο επιμένουν γύρω από το εάν ο 81χρονος θα συνεχίσει την εκστρατεία του μετά από ένα ντιμπέιτ που χαρακτηρίστηκε από την αδύναμη φωνή του και τις στιγμές σιωπής. Η εμφάνισή του προκάλεσε ανησυχία στους δημοκρατικούς κύκλους σχετικά με την ικανότητά του να αναλάβει αξιώματα και την ικανότητά του να κερδίσει τις εκλογές. Η πίεση στον κ. Μπάιντεν να εγκαταλείψει τις εκλογές έχει αυξηθεί καθώς οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το προβάδισμα του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του έχει διευρυνθεί.
Μια δημοσκόπηση των New York Times που διεξήχθη μετά το ντιμπέιτ, η οποία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, έδειξε ότι ο Τραμπ διατηρεί πλέον το μεγαλύτερο προβάδισμά του στις έξι μονάδες. Μια άλλη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε από το CBS News, έδειξε ότι ο Τραμπ έχει προβάδισμα τριών μονάδων έναντι του Μπάιντεν στις κρίσιμες πολιτείες του πεδίου μάχης.

Ορισμένοι Δημοκρατικοί δωρητές πλέον καλούν δημόσια τον πρόεδρο Μπάιντεν να παραμερίσει.  Μεταξύ αυτών είναι ο Ramesh Kapur, ένας Ινδοαμερικανός βιομήχανος με έδρα τη Μασαχουσέτη, ο οποίος οργανώνει εράνους για τους Δημοκρατικούς από το 1988. «Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να παραδώσει τη δάδα», είπε ο κ. Καπούρ στο BBC. «Ξέρω ότι έχει το κίνητρο, αλλά δεν μπορείς να πολεμήσεις τη Μητέρα Φύση».

Ακόμη, δύο Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο ζήτησαν επίσης αλλαγή της ηγεσίας του κόμματος. Ο δεύτερος, ο εκπρόσωπος Raul Grijalva της Αριζόνα, είπε στους New York Times ότι είναι καιρός οι Δημοκρατικοί να «ψάξουν αλλού». Παρόλα αυτά, ο Λευκός Οίκος και η εκστρατεία του Μπάιντεν διέψευσαν κατηγορηματικά τις αναφορές ότι ζυγίζει το μέλλον του και λένε ότι έχει δεσμευτεί να νικήσει τον Τραμπ για δεύτερη φορά στις 5 Νοεμβρίου.

Η πλήρης συνέντευξή του στο Civic Media του Ουισκόνσιν αναμένεται επίσης να δημοσιευτεί την Πέμπτη. Στη συνέντευξη, ενώ παραδέχεται ότι «τα θαλάσσωσε» στο ντιμπέιτ, είπε: «Αυτά είναι 90 λεπτά στη σκηνή. Δείτε τι έχω κάνει σε 3,5 χρόνια».

Αναλυτικότερα στο ΒΒC.