«Είμαι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ακριβώς δυόμισι χρόνια. Μπορώ με περηφάνια να πω ότι το διάστημα αυτό το κόμμα μας έκανε μόνο βήματα μπροστά. Διασφαλίσαμε την πολιτική αυτονομία μας και καταφέραμε να αυξήσουμε την επιρροή μας ανατρέποντας τον κανόνα, που θέλει τα κόμματα που είναι ανάμεσα στους βασικού «πόλους» να συμπιέζονται. Πόλος πλέον είμαστε και εμείς», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης.

«Γνωρίζω τι πρέπει να βελτιώσουμε και χωρίς την πίεση των συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων είμαι αποφασισμένος να υπηρετήσω δυο συγκεκριμένους στόχους: πρώτον, να βελτιώσουμε τη λειτουργία του κόμματος κάνοντας το πιο σύγχρονο και συμμετοχικό, αντίβαρο στην κρίση αντιπροσώπευσης που σαρώνει το πολιτικό σύστημα και δεύτερον με τις πολιτικές μας πρωτοβουλίες να ξαναγίνουμε η φωνή των μη προνομιούχων της εποχής μας και της μεσαίας τάξης όχι μόνο στην περιφέρεια αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα. Των ανέργων, των νέων υπο-απασχολουμένων, των χαμηλόμισθων, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των χαμηλοσυνταξιούχων», τονίζει επίσης.

Ο Χάρης Δούκας στο δικό του άρθρο αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. με ταπεινότητα και γνώση των δυσκολιών και των ρίσκων του εγχειρήματος. Λέω ναι «τώρα» και όχι στις μεγαλοστομίες και τους φανφαρονισμούς τού ποιος θέλει κόμμα και ποιος συνιστώσα. Με ενδιαφέρει να συμμετάσχω και να παρέμβω αρχικά από τη θέση του υποψηφίου και στη συνέχεια ως επικεφαλής του κόμματος, εφόσον το θελήσει η βάση των μελών και φίλων».

«Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να αποκτήσει μια δυναμική φωνή, ακόμα περισσότερο δυναμική φωνή, με μια ακόμα περισσότερο καθαρή φωνή. Δυναμισμός και στις θέσεις και στην προβολή των θέσεων και καθαρότητα στις θέσεις», τονίζει με τη σειρά της η κ. Γιαννακοπούλου.

«Δίνοντας αξία στον Πολίτη, δίνεις αξία στην Πολιτική. Και δίνοντας αξία στην Πολιτική, δίνεις δυνατότητες στον Άνθρωπο. Ξεκινάμε. Ήρθε η ώρα. Για την Αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, για την Αναγέννηση της πατρίδας» λέει στη διάρκεια του σποτ ο κ. Γερουλάνος.