«Φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συμπληρώνει 30 χρόνια παρουσίας στην πολιτιστική ζωή του τόπου. Δεν μπορώ να φανταστώ το σύγχρονο χορό στην Ελλάδα χωρίς το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Το Φεστιβάλ αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς της ιστορίας του», αναφέρει στο σημείωμά της για το φεστιβάλ η καλλιτεχνική διευθύντρια, Λίντα Καπετανέα.

«Ο θεσμός αυτός δημιουργήθηκε για να εμπνεύσει το κοινό και να το τροφοδοτήσει με ιστορίες ικανές να συμβάλλουν θετικά στα ζητήματα του συλλογικού και προσωπικού βίου. Δημιουργήθηκε επίσης για να γεννηθούν οι επόμενες γενιές καλλιτεχνών που θα υπηρετήσουν την τέχνη του σύγχρονου χορού. Μόνο δημιουργώντας τις επόμενες γενιές χορευτών αλλά και θεατών μπορεί να έχει μέλλον το Φεστιβάλ. Μόνο στηρίζοντας τους θεσμούς στην παιδεία, στον πολιτισμό και στην τέχνη μπορεί να έχει μέλλον η ελληνική κοινωνία. Τέχνη όμως δεν νοείται χωρίς τους καλλιτέχνες», επισημαίνει.

Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει παραστάσεις στην Κεντρική Σκηνή / Main Stage και στην Εναλλακτική Σκηνή / Black Box του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, στο δημόσιο χώρο της Καλαμάτας και άλλων πόλεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως η Τρίπολη, η Πύλος και το Ναύπλιο, παράλληλες εκδηλώσεις, δράσεις και συνεργασίες με άλλους φορείς και πολιτιστικούς οργανισμούς. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται συνολικά 19 παραγωγές.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ ΕΔΩ.