Σύμφωνα με το Al Jazeera, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ είναι «ισχυρότερο από ποτέ στην ιστορία του». Και αυτό είναι καλό, ισχυρίστηκε, «γιατί αυτή η στιγμή της ιστορίας απαιτεί τη συλλογική μας δύναμη».

Συγκεκριμένα, «οι αυτοκράτορες θέλουν να ανατρέψουν την παγκόσμια τάξη» και οι «τρομοκρατικές ομάδες» συνεχίζουν να σχεδιάζουν «σατανικά σχέδια», είπε ο Μπάιντεν, ενώ στην Ευρώπη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιδιώκει να εξαφανίσει «την Ουκρανία από τον χάρτη».

«Αλλά μην κάνετε κανένα λάθος, η Ουκρανία μπορεί και θα σταματήσει τον Πούτιν», έκρινε ο Αμερικανός ηγέτης, «ειδικά με την πλήρη, συλλογική μας υποστήριξη. Και έχουν την πλήρη υποστήριξή μας».

Σημείωσε, ακόμα, ότι οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ρουμανία και η Ιταλία θα παράσχουν στην Ουκρανία τον εξοπλισμό για πέντε επιπλέον στρατηγικά συστήματα αεράμυνας, καθώς θεωρούν την αεράμυνα της Ουκρανίας καταβεβλημένη.

«Τους επόμενους μήνες, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι μας σκοπεύουν να παράσχουν στην Ουκρανία δεκάδες επιπλέον τακτικά συστήματα αεράμυνας», πρόσθεσε. Τέλος, «συνολικά, η Ουκρανία θα λάβει εκατοντάδες επιπλέον αναχαιτιστικά μέσα στο επόμενο έτος, βοηθώντας στην προστασία των ουκρανικών πόλεων από τους ρωσικούς πυραύλους και των ουκρανικών στρατευμάτων που αντιμετωπίζουν αεροπορικές επιθέσεις στην πρώτη γραμμή».