Αναλυτικά:

«Δημοσιοποιήθηκαν χθες, Παρασκευή 19/7 οι λεπτομέρειες της Συμφωνίας μεταξύ του TΧΣ και της Τhrivest για την Attica Bank και την Παγκρήτια.

Οι λεπτομέρειες είναι ακόμη χειρότερες από όσα ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και ο Πρόεδρος του είχαν αποκαλύψει. Η αλήθεια των αριθμών είναι αμείλικτη: Το Δημόσιο, έχοντας καταβάλει 950 εκατομμύρια ευρώ από το 2021,  περιορίζεται πλέον στο 35%. Οι ιδιώτες, δίνοντας μόλις 263 εκατομμύρια ευρώ, αποκτούν πλέον το 58% της Τράπεζας.

Όπως είχαμε προειδοποιήσει και τελικά αποδείχθηκε με την ΑΜΚ και την “ταχυδακτυλουργική” χρήση των warrants με την οποία εξαφανίζονται μετοχές από την κατοχή του Δημοσίου, εν προκειμένω καταλύεται η βασική αρχή που θέλει το Δημόσιο, όταν επενδύει, να έχει και τα ανάλογα σε αξία οφέλη, για να μην στοιχειοθετείται το αδίκημα απιστίας.

Η συγκεκριμένη συγχώνευση με τις ευλογίες του ΤΧΣ συνιστά μία εξαιρετικά ζημιογόνα πράξη για το Δημόσιο και τα συμφέροντα των Ελλήνων φορολογούμενων.

Ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί θα κληθούν να λογοδοτήσουν. Αρχής γενομένης από τη Δευτέρα που η Συμφωνία θα έρθει στη Βουλή».