Οι περισσότεροι από τους τραυματίες υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα από αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο εγκαταστάσεις πετρελαίου και έναν σταθμό ηλεκτροπαραγωγής, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και το Al-Masirah TV, το κύριο τηλεοπτικό ειδησεογραφικό πρακτορείο που ελέγχεται από τους Χούθι.

Το Ισραήλ είχε ενημερώσει τους συμμάχους πριν από το χτύπημα, το οποίο ο στρατός είπε ότι διεξήχθη από ισραηλινά μαχητικά F-15 που επέστρεψαν όλα με ασφάλεια.
Το Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο των Χούθι δήλωσε ότι θα υπάρξει «αποτελεσματική απάντηση» στα χτυπήματα. Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρί, δήλωσε ότι οι Χούθι «δεν θα διστάσουν να χτυπήσουν ζωτικούς στόχους του ισραηλινού εχθρού».
Το χτύπημα στην Υεμένη, για το οποίο Ισραηλινοί αξιωματούχοι είπαν ότι ήρθε μετά από περισσότερες από 200 επιθέσεις των Χούτι στο Ισραήλ, υπογράμμισε τους φόβους ότι ο πόλεμος στη Γάζα, που προκλήθηκε από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε περιφερειακή σύγκρουση.