Αυτό που ισχυρίζεται η πλευρά του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών είναι ότι δεν έπρεπε να αλλάξει όνομα η καμπάνια του Τζο Μπάιντεν προκειμένου να πάρει η Χάρις τα κονδύλια ύψους 91 εκατομμυρίων δολαρίων που είχαν συγκεντρωθεί.

«Η κίνηση αυτή γελοιοποιεί τη νομοθεσία. Οι υποψήφιοι δεν επιτρέπεται να κρατούν τις προσφορές για εκλογές στις οποίες δε συμμετέχουν. Η καμπάνια Μπάιντεν δεν έχει δείξει καμία πρόθεση να επιστρέψει τα κονδύλια που έχει ήδη λάβει» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της ένστασης.

Στο πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης η Κάμαλα Χάρις πραγματοποίησε την πρώτη της προεκλογική συγκέντρωση κατά την οποία απασφάλισε κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας μπροστά σε περίπου 3.000 υποστηρικτές της παρομοίασε τον Τραμπ με τους απατεώνες που είχε φέρει ενώπιον της Δικαιοσύνης, όταν ήταν εισαγγελέας.

«Έχω αντιμετωπίσει παράνομους κάθε είδους. Κακοποιητές γυναικών, απατεώνες που εξαπάτησαν καταναλωτές ή παραβίασαν τους κανόνες για δικό τους όφελος, οπότε ακούστε το καλά: Γνωρίζω τον τύπο του Ντόναλντ Τραμπ» είπε η Κάμαλα Χάρις, την ώρα που από το κοινό ακουγόταν το όνομά της.

Ανοίγοντας την ατζέντα της καμπάνιας που ακολουθήσει η υποψήφια των Δημοκρατικών μίλησε για τον έλεγχο της οπλοκατοχής, για την πρόσβαση στις αμβλώσεις, για την παιδική φτώχεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και την πρόσβαση στην υγεία.

«Θέλουμε να ζούμε σε μια χώρα ελευθερίας, συμπόνοιας και νομικότητας ή σε μια χώρα γεμάτη χάος, φόβο και μίσος» υπογράμμισε.

Η καλιφορνέζα άλλοτε εισαγγελέας αναφέρθηκε επίσης στις ατελείωτες δικαστικές περιπέτειες του μεγιστάνα, αντλώντας από την παρτιτούρα που πλέον μοιάζει να παίζει συνολικά το κόμμα: «εισαγγελέας εναντίον εγκληματία».

Διάγγελμα Μπάιντεν για την απόφαση να εγκαταλείψει την κούρσα

Οπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα εκφωνήσει ένα τηλεοπτικό διάγγελμα σχετικά με την απόφασή του να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα του 2024.

«Αύριο το βράδυ, θα απευθυνθώ στο έθνος από το Οβάλ Γραφείο για το τι μέλλει γενέσθαι και για το πώς θα τελειώσω τη δουλειά για τον αμερικανικό λαό», ανέφερε ο Μπάιντεν σε ανάρτησή του στο Χ.