Αντίθετα στην εισαγγελική πρόταση, ο πρώτος κρίθηκε αθώος με ψήφους 5-2 (μειοψήφισε ο πρόεδρος και μια τακτική δικαστής), ενώ ο δεύτερος κρίθηκε αθώος με ψήφους 6-1.

Οι κατηγορούμενοι, αδέρφια, Έλληνες, 41 και 49 ετών, οι οποίοι κάθονταν στο εδώλιο σε κλοιό αστυνομικών που φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν βαρύ οπλισμό, ξέσπασαν σε κλάματα και αγκαλιάστηκαν.

Η δικαστική αίθουσα είναι κατάμεστη, ενώ στην είσοδο του κτιρίου υπάρχουν από το πρωί συνεργεία ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.

«Σας ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας εδώ. Σήμερα ακούστηκε το αποτέλεσμα της δίκης για τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Γιώργου το οποίο ήταν αθωωτικό. Σεβόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη όπως σεβόμαστε όλες τις αρχές του τόπου. Ευχαριστούμε πολύ για την διεξαγωγή της δίκης και τον προσωπικό μου δικηγόρο κ. Ξυλουργίδη προσωπικά, όπως και την κ. Παυλέα και τον Σπύρο Χαριτάτο οι οποίοι ήταν οι δικηγόροι της μαμάς και της αδερφής του Γιώργου. Δεν υπάρχει δικαίωση στον θάνατο. Για εμένα ο Γιώργος δεν γυρνάει πίσω και αυτό το λέω από την πρώτη στιγμή, μέχρι να πεθάνω. Δεν θα ήταν αλλιώς αν ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα», σχολίασε η Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ, σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ και συμπλήρωσε: «Για εμένα ο Γιώργος λείπει από τη ζωή μας, από το παιδί μας, από την οικογένειά μας, από την αγκαλιά μας».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει προσδοκία να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός απαντά: «Αυτό είναι θέμα των αρχών. Η κοινωνία και η πολιτεία πρέπει να κάνει το χρέος της και θα το κάνει».

Ο δικηγόρος κ. Ξυλουργίδης δήλωσε: «Ακούσαμε νωρίτερα την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών που προφανώς είναι σεβαστή. Θέλω να πω όμως ότι το Κράτος Δικαίου είναι σε ανοιχτό πόλεμο με το οργανωμένο έγκλημα. Έχουμε θύμα έναν δημοσιογράφο. Δεν μπορούν να μένουν σκιές υπονοούμενα και γκρίζες ζώνες. Ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν γυρίζει πίσω, είναι όμως ένα σύμβολο ενός ανθρώπου που έπεσε στο καθήκον. Γιατί η ώσμωση του θανάτου, του οργανωμένου εγκλήματος, της ελληνικής μαφίας και τα παρακλάδια που αυτοί έχουν και πληρώνουν αδρά κινήθηκαν αστραπιαία θέλοντας να του κλείσουν το στόμα. Αυτό είναι μία κοινή παραδοχή που δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ».

Και συνέχισε: «Συνεχίζοντας θέλω να πω ότι στάθηκα στο πλάι αυτής της οικογένειας με αξιοπρέπεια και τιμή στη μνήμη του Γιώργου Καραϊβάζ και θα το ξαναέκανα με όλη τη δύναμη της ψυχής μου. Εισφέραμε όσα ήταν δυνατόν να εισφέρουμε από την ποινική δικογραφία. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό σε όλους και τέλος έχουμε την ελπίδα και την προσδοκία ότι όλοι όσοι ενήργησαν σε βάρος του Γιώργου Καραϊβάζ για την φρικτή δολοφονία αλλά και οι ηθικοί αυτουργοί που είναι έξω και αυτή τη στιγμή επιχαίρουν και συνεχίζουν ακούραστα και αλόγιστα το έργο τους να συλληφθούν. Μέχρι τότε και η κοινωνία και όλοι εμείς που συναπαρτίζουμε τους θεσμούς, οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, δημοσιογράφοι και το επίσημο Κράτος Δικαίου δεν πρέπει να μένουν σε εφησυχασμό».

Το σεβασμό τους στην απόφαση της δικαιοσύνης και την άποψη ότι δεν έχει τελειώσει η υπόθεση αφού εκκρεμεί η εύρεση των φυσικών και ηθικών αυτουργών εξέφρασαν και οι δικηγόροι Παυλέα και Χαριτάτος, αλλά και η αδελφή του Γιώργου Καραϊβάζ, Ανατολή Καραϊβάζ.