Τα μέλη που απαοχώρησαν είναι: Όλγα Γεροβασίλη, Αλέκος Φλαμπουράρης, Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ειρήνη Συμεωνίδου και Ζωή Καρκούλια.

Τα οκτώ μέλη της Πολιτικής Γραμματείας διευκρινίζουν ότι αποχώρησαν από την συγκεκριμένη συνεδρίαση λόγω της διαφωνίας με την εισήγηση του προέδρου, αρνούμενοι να συμμετάσχουν σε ψηφοφορία. Στο κείμενό τους αναφέρουν:

«Δεν νομιμοποιούμε διαδικασίες, συμπεριφορές και αποφάσεις, που ευτελίζουν και εμάς ως πρόσωπα και το Κόμμα μας. Στο μοναδικό θέμα της ημερήσιας συζήτησης που αφορούσε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν δόθηκε καμία πρόταση του Προέδρου και καμία πρόταση βιωσιμότητας, ενώ συνεχίζεται ακόμη και από τα μέλη της Π.Γ. η απόκρυψη στοιχείων γύρω από τα οικονομικά του κόμματος, παρά την αύξηση των εξόδων τον τελευταίο χρόνο. Παρά την προσωπική δέσμευση του Προέδρου να δοθούν στοιχεία για αριθμό εργαζομένων, αμοιβές και χρόνο πρόσληψης στο κόμμα, στα ΜΜΕ και στο ίδρυμα Πουλαντζάς, όχι μόνο δεν δόθηκε τίποτα, αλλά δεν υπήρξε σήμερα καμία ενημέρωση και κανένα στοιχείο, στο υπεύθυνο τυπικά και ουσιαστικά όργανο του κόμματος. Τα στοιχεία αυτά όφειλε η ηγεσία του κόμματος να τα δώσει ακόμη και στα μέλη της Κ.Ε. , σύμφωνα με το καταστατικό. Η άρνηση να δοθούν οικονομικά στοιχεία στην Π.Γ. σημαίνει πολλά για τους κανόνες που επιβάλλονται στο Νέο ΣΥΡΙΖΑ, που μόνο την αριστερά δεν εκφράζουν.

Και ενώ οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έχουν πληρωθεί, ούτε τους μισθούς ούτε τα επιδόματα τους, η ηγεσία του κόμματος ζητά, χωρίς να έχει καταθέσει μια πρόταση, λευκή επιταγή. Δηλώσεις που δείχνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο απεργοσπαστικού μηχανισμού είναι τουλάχιστον καταδικαστέες και ξένες προς το χώρο μας και η ηγεσία οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση.

Η υλοποίηση αποφάσεων και η μετέπειτα προσπάθεια λήψης λευκής επιταγής από την ηγεσία του κόμματος δρα στην κατεύθυνση απαξίωσης του κόμματος μας αλλά και μείωσης της μεταξύ μας εμπιστοσύνης».

Απάντηση στις αιτιάσεις των οκτώ στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που αποχώρησαν από την συνεδρίαση και αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για το κείμενο της ανακοίνωσης, δίνουν κύκλοι της Κουμουνδούρου.

Θέλοντας να αποφορτίσουν το κλίμα, αναφέρουν κατ’ αρχήν ότι «στην συνεδρίαση έγινε μία καλόπιστη συζήτηση» με τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ του κόμματος.

Ακολούθως, για το θέμα που έθεσαν οι οκτώ, ότι στην εισήγηση του προέδρου δεν δόθηκαν στοιχεία για τα οικονομικά του κόμματος και των κομματικών μέσων ενημέρωσης, αναφέρουν ότι «για τα οικονομικά έχουν δοθεί αναλυτικά στοιχεία όλο τον τελευταίο χρόνο». Σημείωσαν δε, ότι «οι εργαζόμενοι στο κόμμα έχουν μειωθεί από 72 σε 68».

Οι ίδιες πηγές της Κουμουνδούρου σημείωναν για το θέμα της αντιπαράθεσης του Παύλου Πολάκη με την Αθηνά Λινού, ότι «ο πρόεδρος έχει ζητήσει έρευνα για τις καταγγελίες του κ. Πολάκη».

Καθώς στην συνεδρίαση υπήρξε διάλογος μεταξύ του Παύλου Πολάκη και της Όλγας Γεροβασίλη – σχετικά με το κλάμα της κ. Λινού και την διαγραφή Πολάκη – ο κ. Κασσελάκης φέρεται να κράτησε ίσες αποστάσεις από τα δύο στελέχη. Συμφωνα με τις ίδιες πηγές λοιπόν, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι «ζήτησα από τον Παύλο Πολάκη να αναγνωρίσει ότι ήταν αντιπαραγωγικός ο τρόπος που απευθύνθηκε στην μετακλητή υπάλληλο και παράλληλα ζήτησα από την Όλγα Γεροβασίλη να αναγνωρίσει ότι ήταν αντιπαραγωγικό το ότι ζήτησε να ολοκληρωθεί η διαγραφή του Παύλου Πολάκη».