«Καταρχάς, το ΕΣΥ έχει προβλήματα. Δεν υπάρχει δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς προβλήματα στον κόσμο. Όμως, το ΕΣΥ αντιμετωπίζει με επιτυχία χιλιάδες περιστατικά. Αυτό που συμβαίνει είναι να προβάλλονται δύσκολα και ατυχή περιστατικά. Ωστόσο, το ΕΣΥ αντιμετωπίζει επιτυχώς χιλιάδες περιστατικά σε καθημερινή βάση. Τα χιλιάδες περιστατικά που καθημερινά πάνε καλά, δεν πρόκειται να τα ακούσετε, αν όμως συμβεί η παραμικρή στραβή θα σπεύσουν όλοι να κατηγορήσουν το ΕΣΥ. Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα κατάρρευσης του ΕΣΥ είναι ψευδής».» είπε, συγκεκριμένα, ο υπουργός.
«Στον Βόλο μια τουρίστρια έπαθε ανακοπή Κυριακή και είναι λογικό να μην υπήρχε γιατρός, διότι έτσι συμβαίνει σε κάθε Περιφερειακό Νοσοκομείο της χώρας από την εποχή των αείμνηστων Γεννηματά και Αυγερινού. Ωστόσο, το ασθενοφόρο έφτασε μέσα σε 20 λεπτά από τον Δομοκό, όπως και η νοσηλεύτρια ήταν άρτια εξοπλισμένη. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τη σώσουμε, διότι ήταν βαριάς μορφής η ανακοπή. Επίσης, η έγκυος στην Πρέβεζα είχε συνεχή παρακολούθηση και δεδομένου ότι δεν υπάρχει κλινική νεογνών στην περιοχή, αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Λάρισας με ασθενοφόρο, συνοδεία ειδικευμένης γυναικολόγου και όχι αγροτικής γιατρού που γράφτηκε ψευδώς. Ακόμη, η γιατρός στη Σάμο δεν έπαθε εγκεφαλικό, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί ότι έχουμε τεράστια προβλήματα στο νησί. Αν δίνουμε την εικόνα μεμονωμένων περιστατικών, βλάπτουμε την εικόνα του ΕΣΥ» προσέθεσε.
ΣΥΡΙΖΑ: «Ο υπουργός διάλυσης της Υγείας δεν προτίθεται να κάνει τίποτα για το ΕΣΥ»
«Ένα κράτος δε μπορεί να έχει παντού γιατρούς», δήλωσε με κυνισμό ο Υπουργός διάλυσης της Υγείας με αφορμή τον θάνατο μιας γυναίκας, παραδεχόμενος ότι δε προτίθεται να κάνει τίποτα προκειμένου οι κάτοικοι των ορεινών, των νησιωτικών, των απομακρυσμένων περιοχών να έχουν ισότιμη μεταχείριση στην υγεία» αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.
«Προφανώς για τον Άδωνι Γεωργιάδη οι θάνατοι λίγα μέτρα από περιφερειακά ιατρεία, οι διακομιδές στα νοσοκομεία στις καρότσες αγροτικών, οι εξαντλητικές εφημερίες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι μια κανονικότητα με την οποία όχι μόνο έχει συμφιλιωθεί αλλά την υπερασπίζεται κιόλας. Η δραστική αλλαγή πολιτικής για το ΕΣΥ αποδεικνύεται καθημερινά πως είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου» καταλήγει.