«Απίστευτα γεγονότα εξελίχθηκαν έξω από την διεύθυνση Δυτικής Αττικής πρώτη μέρα ανοίγματος των σχολείων! Η σχολική χρονιά ξεκινά με 4 περιπολικά και 20 αστυνομικούς που υποδέχτηκαν τις/τους εκπαιδευτικούς που διεκδικούν το αυτονόητο: μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων και σχολεία πλήρως στελεχωμένα» αναφέρει συγκεκριμένα ο σύλλογος.

«Η αστυνομία όχι μόνο εμπόδισε τους εκπαιδευτικούς να πλησιάσουν στη διεύθυνση για να καταθέσουν τις αιτήσεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων αλλά προχώρησαν μέχρι και σε αναίτια προσαγωγή αναπληρωτή δασκάλου φορώντας του μάλιστα χειροπέδες! Την ίδια στιγμή, η διευθύντρια εκπαίδευσης Κολιοπούλου συνομιλούσε στο γραφείο της με τον αστυνομικό υπεύθυνο σχεδιάζοντας πως θα αντιμετωπίσει την ανακοινωμένη κινητοποίηση του συλλόγου “Ηρώ Κωνσταντοπούλου” και τις/τους εκπαιδευτικούς» προσθέτει.

«Ο συνάδελφος μετά τη δυναμική παρέμβαση του σωματείου και όλων των παρευρισκόμενων αφέθηκε ελεύθερος» καταλήγει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής.

Τα παραπάνω συνέβησαν ενώ οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν πως οι «αλλαγές» που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν «ακουμπούν καν» κανένα από τα σοβαρά και επείγοντα προβλήματα των σχολείων, με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) να καλεί σε 3ωρες στάσεις εργασίας για το 1ο ή 2ο 3ωρο του προγράμματος των σχολικών μονάδων από την Τετάρτη 11/9/2024 μέχρι και τη Δευτέρα 30/9/2023 όπως επίσης και επιπλέον στάση εργασίας που καλύπτει και το ολοήμερο διευρυμένου ωραρίου (14:00 – 17:30). Επιπλέον, έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί σε μαθητές, γονείς,  εκπαιδευτικούς και τις τοπικές κοινωνίες, καθώς καταργούνται ολιγομελή τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα, αφήνοντας στον «αέρα» μαθητές.