«Η Αττική δεν πρόκειται ποτέ να αντιμετωπίσει πρόβλημα λειψυδρίας. Τα νησιά έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά θα υπάρξει κεντρική στρατηγική. Μιλάμε πάντα για την ύδρευση όχι για την άρδευση» ανέφερε ο Μητσοτάκης σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Talk Radio, αφού πρώτα προσπάθησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες για τις αυξήσεις στα τιμολόγια νερού. «Το 85% του νερού πηγαίνει για την άρδευση. Η ύδρευση είναι κάτι παραπάνω από το 10%. Να χρησιμοποιήσουμε πιο έξυπνα την τεχνολογία για την άρδευση», πρόσθεσε.
Ο Γενικός διευθυντής Τύπου και Ενημέρωσης του Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πάνος Αμυράς, είπε νωρίτερα στο ΕΡΤΝews ότι «τα κριτήρια για τις αυξήσεις θα καθοριστούν με βάση τις τελικές αποφάσεις και τις αποφάσεις και της ΕΥΔΑΠ, αλλά και της ρυθμιστικής αρχής. Σκοπός της κυβέρνησης και σκοπός του υπουργείου είναι να περιοριστεί η σπατάλη, η υπερκατανάλωση, η αλόγιστη χρήση. Γιατί το νερό είναι δημόσιο αγαθό αλλά δεν είναι σε αφθονία και το διαπιστώσαμε σε πολλές περιοχές φέτος όπου διαπιστώσαμε διακοπές νερού, προβλήματα υδροδότησης κλπ». «Επομένως η βασική αρχή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα εκδοθεί είναι ότι οι ανάγκες για το μέσο νοικοκυριό, θα καλυφθούν με προσιτά τιμολόγια» υποστήριξε.
Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα αντιμετώπισης της λειψυδρίας, την Τετάρτη, την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που προβλέπει την αλλαγή της τιμολόγησης-κοστολόγησης των υπηρεσιών ύδατος. Στις αλλαγές περιλαμβάνεται η κλιμακωτή χρέωση ανάλογα με τα επίπεδα κατανάλωσης ενώ θα υπάρχει η υποχρέωση η πρώτη κλίμακα κατανάλωσης να είναι οικονομικά προσιτή και να καλύπτει τις ανάγκες διαβίωσης του πληθυσμού.