Η φωτιά έχει ξεσπάσει στον χώρο των παλιών διυλιστηρίων, σύμφωνα με το Korinthos Tv, ενώ σύμφωνα με την εικόνα που έχουν μέχρι στιγμής οι αρχές, δεν απειλούνται έμφορτες δεξαμενές. Από τη φωτιά τραυματίστηκε εργαζόμενος ο οποίος υπέστη εγκαύματα πρώτου βαθμού στα άκρα. Τον παρέλαβε ασθενοφόρο και τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Σημειώνεται μάλιστα ότι η φωτιά καίει μαζούτ σε σωληνώσεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά προκλήθηκε πιθανότατα από έκρηξη κατά τη διάρκεια εργασιών (διαδικασία shut down), στο πλαίσιο της οποίας ο καθαρισμός πραγματοποιείται από τεχνίτες που εισέρχονται μέσα στη δεξαμενή.

Ήδη, σύμφωνα πάντα με την εικόνα που υπάρχει έως αυτή την ώρα για την κατάσταση, λειτουργούν τα συστήματα ψύξης, αλλά και τα πυροσβεστικά μέσα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου.

Για την κατάσβεση έχουν κινητοποιηθεί 35 πυροσβέστες με 11 οχήματα και συνεχώς φθάνουν ενισχύσεις. Παράλληλα στην περιοχή πετάνε προληπτικά τρία ελικόπτερα για να ενεργήσουν σε περίπτωση επέκτασης της πυρκαγιάς. Επιχειρούν πυροσβεστικά των διυλιστηρίων και παράλληλα συνδράμουν οι δυνάμεις του ΠΣ.

Σημειώνεται ότι εστάλη μήνυμα από το 112 που ζητά από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή.