Σε ύφεση είναι η φωτιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Τρίτης (17/09). Μία εμπλοκή κατά τη διάρκεια εργασιών (διαδικασία shut down) σε παλιό τμήμα του διυλιστηρίου, η οποία πυροδότησε έκρηξη, πιθανολογείται ότι ήταν η αιτία της μεγάλης φωτιάς.

Η φωτιά στα διυλιστήρια είχε τεθεί υπό έλεγχο λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρέμειναν για λόγους ασφαλείας στο σημείο.

Από τη φωτιά τραυματίστηκαν τέσσερις εργαζόμενοι σύμφωνα με την ΕΡΤ. Δύο πήγαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου, ένας στο ΚΑΤ και ένας στο Θριάσιο, στον οποίο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο, όπως αναφέρει το 902.gr. Οι εργαζόμενοι εργάζονταν σε εργολάβο. Το Νοσοκομείο Κορίνθου και το Θριάσιο βρίσκονταν σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί να διακομιστούν πιο σοβαρά περιστατικά.

Η Μotor Oil ανακοίνωσε χθες ότι από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες.

Η κατάσταση είναι σε ύφεση.Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα

Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές.Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή».