Ένα αρχικό κύμα 60 ρουκετών εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο, πυροδοτώντας σειρήνες στο Σαφέντ και σε κοινότητες στη Γαλιλαία, όπως ανέφερε ο Ισραηλινός Στρατός. Ακολούθησε ένα δεύτερο κύμα 70 ρουκετών πάνω από το βόρειο Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ισραηλινά συστήματα αεράμυνας να αναχαιτίζουν δεκάδες πυραύλους της Χεζμπολάχ πάνω από την πόλη Σάφεντ στο βόρειο Ισραήλ.

Οι προειδοποιήσεις αεροπορικών επιδρομών ενεργοποιήθηκαν στην πόλη Σάφεντ, καθώς και σε κοντινές πόλεις στη Γαλιλαία και στο Ορτάλ στα βόρεια Υψίπεδα του Γκολάν.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ισραηλινός Στρατός κάλεσε τους αμάχους σε κοινότητες στο βόρειο Ισραήλ να παραμείνουν κοντά σε καταφύγια μέχρι νεωτέρας.

Η Χεζμπολάχ είπε ότι η επίθεση έγινε για την υποστήριξη της «γενναίας και έντιμης αντίστασης» του παλαιστινιακού λαού, καθώς και για αντίποινα στις τελευταίες επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στο νότιο Λίβανο.

Η οργάνωση είπε ότι εκτόξευσε «πύραυλους Katyusha» εναντίον τουλάχιστον έξι ισραηλινών «αρχηγείων στρατού» και βάσεων, συμπεριλαμβανομένης μιας «κύριας βάσης αεράμυνας».