Από την επίθεση στο σχολείο Χαλίντ μπιν αλ Ουαλίντ στον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσεϊράτ σκοτώθηκαν τρεις Παλαιστίνιοι. Σύμφωνα με το Al Jazeera Arabic, οι τρεις Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν στην επίθεση ήταν ένας άνδρας, η σύζυγός του και το παιδί τους. Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι ο στόχος της επίθεσής του ήταν ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς, αλλά δεν παρείχε αποδείξεις. Η επίθεση ήταν η τρίτη φονική επίθεση σε σχολείο που έχει μετατραπεί σε καταφύγιο μέσα σε δύο ημέρες.

Επιπλέον το Al Jazeera αναφέρει ότι αρκετοί Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς κοντά στο τέμενος Χασάν αλ Μπάνα στη συνοικία Ζέιτουν, ενώ ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε το σπίτι μιας παλαιστινιακής οικογένειας στον καταυλισμό Μπουρέιτζ στην κεντρική Γάζα.

Την προηγούμενη ημέρα, το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανέφερε πως oι επιθέσεις του ισραηλινού στρατού σκότωσαν 40 ακόμη Παλαιστίνιους και τραυμάτισαν άλλους 58 σε τρεις νέες «σφαγές» οικογενειών στη Λωρίδα της Γάζας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 41.431 και των τραυματιών σε 95.818. Ανάμεσα στους νεκρούς της χθεσινής ημέρας, ήταν μια μητέρα και τέσσερα από τα παιδιά της, σε μια επίθεση στο Ντέιρ ελ Μπαλάχ.

Εντωμεταξύ, η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ πραγματοποίησε δεκάδες αεροπορικές επιδρομές νωρίς τη Δευτέρα στο νότιο Λίβανο, ενώ εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο χερσαίας εισβολής.