Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CBS, ο Πανέτα δήλωσε: «Σημειώστε τα λόγια μου, αυτό είναι το πεδίο μάχης του μέλλοντος», αναφερόμενος στις επιθέσεις που αποδίδονται στο Ισραήλ με τη χρήση τεχνολογικών συσκευών επικοινωνίας. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για μια μορφή τρομοκρατίας», σημειώνοντας πως η διάδοση της τεχνολογίας επιτρέπει τοποθέτηση εκρηκτικών σε μηχανισμούς επικοινωνίας

Την περασμένη, βδομάδα, δύο κύματα εκρήξεων σε συσκευές επικοινωνίας της Χεζμπολάχ προκάλεσαν τον θάνατο 37 ανθρώπων και τον τραυματισμό σχεδόν 3.000. Αυτό έγινε αφού ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, ανακοίνωσε την Τρίτη, την επέκταση του πολέμου στο μέτωπο του Λιβάνου, με τον Ιραηλινό υπουργό Άμυνας, Ιωάβ Γκάλαντ, να δηλώνει πως «κέντρο βάρους» του πολέμου «μετακινείται στα βόρεια». Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, διαμήνυσε στο διάγγελμά του μετά τις εκρήξεις στις συσκευές ότι «η πράξη του Ισραήλ να αποπειραθεί να δολοφονήσει χιλιάδες Λιβανέζους εκ προθέσεως μέσω των συντονισμένων χτυπημάτων των τελευταίων δύο ημερών συνιστά κήρυξη πολέμου», ενώ προειδοποίησε ότι «ο Λίβανος θα απαντήσει στην τρομοκρατική αυτή πράξη με δίκαιη τιμωρία» και δεσμεύτηκε ότι «η Χεζμπολάχ δεν θα σταματήσει να υποστηρίζει τη Γάζα, όποιες και αν είναι οι συνέπειες».

Οι Φρουροί της Επανάστασης ζήτησαν από όλα τα μέλη τους να πάψουν να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε συσκευή επικοινωνίας, όπως δήλωσαν δύο ανώτεροι Ιρανοί αξιωματούχοι στο Reuters. Επιπλέον, οι αρχές του Λιβάνου έχουν απαγορεύσει τη μεταφορά βομβητών και φορητών συσκευών επικοινωνίας, όπως γουόκι-τόκι, από επιβάτες όλων των πτήσεων από το αεροδρόμιο της Βηρυτού, μετέδωσε το Λιβανέζικο Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «εξαιρετικά ανήσυχη» για την κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ και ζητά «επειγόντως κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ. Η περιφερειακή στρατιωτική κλιμάκωση δεν είναι προς το «καλύτερο συμφέρον» του Ισραήλ, δήλωσε την Κυριακή ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι καταδίκασε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον ομόλογό του στον Λίβανο, Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ, τις επιθέσεις που διαπράττονται «αδιακρίτως» και προκαλούν θύματα στις τάξεις των αμάχων, μετά το κύμα εκρήξεων συσκευών επικοινωνίας που χρησιμοποιούσαν ιδίως μέλη του κινήματος Χεζμπολά στον Λίβανο. «Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην εξέλιξη της κατάστασης στην περιφέρεια, ειδικά στις πρόσφατες εκρήξεις επικοινωνιακού εξοπλισμού στον Λίβανο, κι αντιτασσόμαστε σθεναρά σε επιθέσεις που γίνονται αδιακρίτως εναντίον πολιτών», είπε ο Ουάνγκ Γι κατά τη διάρκεια διμερούς συνάντησης με τον Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ στη Νέα Υόρκη, ενώ τόνισε πως η Κίνα «στέκεται στο πλευρό» της Βηρυτού, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.