Το δημοσίευμα αναφέρει πως αν και αυτό είναι ένα σημαντικό πλήγμα, αντιπροσωπεύει ένα πολύ μικρό κομμάτι της οργάνωσης, αφού έκθεσή του Κογκρέσο του ΗΠΑ κάνει λόγο για 40.000 – 50.000 μέλη της Χεζμπολάχ, ενώ ο αρχηγός της Χασάν Νασράλα αναφέρει ότι η ομάδα έχει 100.000 μαχητές.

Παράλληλα, δύο από τις πηγές που γνωρίζουν τις επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ ανέφεραν στο Reuters, ότι η ομάδα όρισε γρήγορα αντικαταστάτες μετά το θάνατο του Ιμπραήμ Ακίλ και άλλων ανώτερων στελεχών, που σκοτώθηκαν στην αεροπορική επιδρομή την περασμένη Παρασκευή στα νότια προάστια της Βηρυτού. Σήμερα, Τετάρτη, η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε ότι ο ανώτερος διοικητής Ιμπραήμ Μοχάμεντ Κουμπάισι ήταν μεταξύ των έξι ανθρώπων που σκοτώθηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε πολυκατοικία στη λιβανέζικη πρωτεύουσα, Βηρυτό, την Τρίτη, όπως είχε ισχυριστεί νωρίτερα το Ισραήλ. Το Ισραήλ είπε ότι ο Κουμπάισι ήταν επικεφαλής της πυραυλικής δύναμης της Χεζμπολάχ.

Την περασμένη, βδομάδα, δύο κύματα εκρήξεων σε συσκευές επικοινωνίας της Χεζμπολάχ προκάλεσαν τον θάνατο 37 ανθρώπων και τον τραυματισμό σχεδόν 3.000. Αυτό έγινε αφού ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, ανακοίνωσε την Τρίτη, την επέκταση του πολέμου στο μέτωπο του Λιβάνου, με τον Ιραηλινό υπουργό Άμυνας, Ιωάβ Γκάλαντ, να δηλώνει πως «κέντρο βάρους» του πολέμου «μετακινείται στα βόρεια». Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, διαμήνυσε στο διάγγελμά του μετά τις εκρήξεις στις συσκευές ότι «η πράξη του Ισραήλ να αποπειραθεί να δολοφονήσει χιλιάδες Λιβανέζους εκ προθέσεως μέσω των συντονισμένων χτυπημάτων των τελευταίων δύο ημερών συνιστά κήρυξη πολέμου», ενώ προειδοποίησε ότι «ο Λίβανος θα απαντήσει στην τρομοκρατική αυτή πράξη με δίκαιη τιμωρία» και δεσμεύτηκε ότι «η Χεζμπολάχ δεν θα σταματήσει να υποστηρίζει τη Γάζα, όποιες και αν είναι οι συνέπειες».

Εντωμεταξύ, οι επιθέσεις του Ισραήλ από το πρωί της Δευτέρας έχουν σκοτώσει 569 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 50 παιδιά, και τραυμάτισαν 1.835 στον Λίβανο, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Φιράς Αμπιάντ στο Al Jazeera Mubasher TV. Ήδη από την πρώτη ημέρα οι ισραηλινές επιθέσεις επέφεραν τον υψηλότερο αριθμό νεκρών από οποιαδήποτε μέρα στον Λίβανο από το τέλους του 15ετούς εμφυλίου πόλεμο που ξεκίνησε το 1975.

Η Βρετανία προέτρεψε τους υπηκόους της να εγκαταλείψουν τον Λίβανο και είπε ότι μεταφέρει 700 στρατιώτες στην Κύπρο για να βοηθήσει τους πολίτες της να απομακρυνθούν. Ο εμίρης του Κατάρ είπε ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, καθώς αρκετοί παγκόσμιοι ηγέτες καταδίκασαν την ισραηλινή επιθετικότητα στις ομιλίες τους στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Να μην μετατραπεί σε νέα Γάζα ο Λίβανος» κάλεσε ο γ. γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ενώπιον των ηγετών που είχαν συγκεντρωθεί στη Νέα Υόρκη για την ετήσια Γενική Συνέλευση του Οργανισμού. O πρόεδρος του Ιράν έκανε λόγο για «εξωφρενική και αδιανόητη η αδράνεια του ΟΗΕ έναντι του Ισραήλ». Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δήλωσε ότι θα συνεδριάσει την Τετάρτη για να συζητήσει τη σύγκρουση.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου, του Ιράκ και της Ιορδανίας καταδίκασαν, επίσης, την επιθετικότητα του Ισραήλ κατά του Λιβάνου, προειδοποιώντας ότι «σπρώχνει την περιοχή σε ολοκληρωτικό πόλεμο».

«Ορισμένες από τις ικανές και πολύτιμες δυνάμεις της Χεζμπολάχ έπεσαν μάρτυρες, πράγμα που αναμφίβολα προκάλεσε ζημιά στην Χεζμπολάχ, αλλά δεν είναι αυτό που θα μπορούσε να γονατίσει την οργάνωση» δήλωσε ο Aγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ανώτατος ηγέτης του Ιράν, κατά την διάρκεια ομιλίας του σε συγκέντρωση στρατιωτικών και βετεράνων του πολέμου Ιράν-Ιράκ, προσθέτοντας πως «η παλαιστινιακή και η λιβανική αντίσταση θα επιτύχουν την τελική νίκη».