Περίπου 500.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί λόγω των μαζικών βομβαρδισμών του Ισραήλ σε όλο τον Λίβανο, αναφέρει επίσης ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου.

Εντωμεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας ανέφερε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι συνεργάζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες για μια πρόταση για κατάπαυση του πυρός 21 ημερών μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ. Λίγο μετά, αρκετές χώρες, όπως η Γαλλία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και οι ΗΠΑ απηύθυναν κοινή έκκληση για «προσωρινή κατάπαυση του πυρός» 21 ημερών στον Λίβανο.

Υπενθυμίζεται, πως ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «καλεί ορισμένες εφεδρικές ταξιαρχίες για επιχειρησιακές δραστηριότητες στο βόρειο μέτωπο». Ο αρχηγός της Βόρειας Διοίκησης των IDF, υποστράτηγος Όρι Γκόρντιν, ανέφερε ότι ο στρατός πρέπει να είναι «σθεναρά προετοιμασμένος» για μια χερσαία επίθεση στον Λίβανο. Ομοίως, ο στρατηγός Herzi Halevi είπε στους Ισραηλινούς στρατιώτες ότι οι αεροπορικές επιθέσεις στον Λίβανο θα συνεχιστούν προκειμένου να καταστραφούν οι υποδομές της Χεζμπολάχ και να ανοίξει ο δρόμος για μια πιθανή χερσαία επίθεση.