Συγκεκριμένα, το βίντεο του «copwatch.gr» αναφέρει στη σχετική ανάρτηση:

«Ξυλοδαρμός πολίτη από δυνάμεις των ΜΑΤ στην πλατεία Βικτωρίας πριν λίγο. Νωρίτερα δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με κρότου λάμψης και δακρυγόνα στην πορεία δικαιοσύνης για τον Muhammad Kamran Ashiq, που βρέθηκε νεκρός με σημάδια βασανισμός το περασμένο Σάββατο 21/9 στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα. Αυτήν την στιγμή ομάδες των ΜΑΤ έχουν στρατοπεδεύσει στην ευρύτερη περιοχή και δυνάμεις των ΔΡΑΣΗ περιπολούν στοχοποιωντας πολίτες που πιθανόν να συμμετείχαν στην πορεία».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CopWatchGR (@copwatch.gr)

Υπενθυμίζεται πως τις πρωινές ώρες της 21ης Σεπτεμβρίου 2024, ο Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ βρέθηκε νεκρός και άγρια ξυλοκοπημένος στην αίθουσα προσωρινής κράτησης του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, αφού, όπως καταγγέλεται, είχε προηγηθεί ήδη μία εβδομάδα κράτησής του και ένα ντόμινο μεταγωγών σε πέντε αστυνομικά τμήματα.

Η δικηγόρος της οικογένειας του Μοχάμεντ, Μαρία Σφέτσου καταγγέλλει στο TPP ότι το θύμα «βασανίστηκε αλυσοδεμένος άγρια από τους αστυνομικούς, η ιατροδικαστική δείχνει χτυπήματα από 4 ώρες έως και 5 ημέρες πριν το θάνατό του». Στην ανακοίνωσή της, η ΕΛΑΣ ισχυρίζεται ότι «προσήχθη εμφανώς χτυπημένος» και «κατά την παραμονή του στο κρατητήριο εκδηλώθηκε μικρής κλίμακας επεισόδιο με τους κρατούμενους». Η ΕΛ.ΑΣ επίσης ισχυρίζεται ότι στην πρώτη κλήση του ΕΚΑΒ, «διαπιστώθηκε ότι τα τραύματά του δεν χρήζουν μεταφορά σε νοσοκομείο». Στον αντίποδα, ο αν. εκπρόσωπος τύπου του ΕΚΑΒ, Απόστολος Δάμκαλης δηλώνει στο TPP ότι «ο αξιωματικός υπηρεσίας του τμήματος Αγίου Παντελεήμονος έδωσε άρνηση μεταφοράς».

Αναλυτικά, το ρεπορτάζ της Νεκταρίας Ψαράκη στο TPP