Όπως μεταδίδει ο Guardian, δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν σε όλη την πρωτεύουσα του Λιβάνου αργά το απόγευμα της Παρασκευής και τουλάχιστον τέσσερα κτίρια ισοπεδώθηκαν. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα ήταν ο στόχος και ότι ο στρατός έλεγχε αν είχε χτυπηθεί ή όχι. Η ισραηλινή εφημερίδα Times of Israel αναφέρει ότι ο IDF ελέγχει αν ήταν μέσα στο κτίριο.

Οι εκρήξεις ήταν τόσο ισχυρές που έτριξαν παράθυρα και τίναξαν σπίτια σε οικισμούς 18 μίλια βόρεια της Βηρυτού.

Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται η λιβανέζικη εφημερίδα L’Orient-Le Jour περιέγραψαν ότι είδαν να δημιουργούνται μεγάλες ρωγμές στο έδαφος. Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Adm Daniel Hagari είπε σε μια δήλωση βίντεο ότι το αρχηγείο «χτίστηκε σκόπιμα κάτω από κτίρια κατοικιών» στη νότια περιοχή Dahieh της Βηρυτού «ως μέρος της στρατηγικής της Χεζμπολάχ να χρησιμοποιεί τους Λιβανέζους ως ανθρώπινες ασπίδες».

Είπε: «Το Ισραήλ κάνει ό,τι θα έκανε κάθε κυρίαρχο κράτος στον κόσμο αν είχε μια τρομοκρατική οργάνωση που επιδιώκει την καταστροφή της στα σύνορά του, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του λαού μας, ώστε οι ισραηλινές οικογένειες να μπορούν να ζήσουν στα σπίτια τους, με ασφάλεια».

Το Al Jazeera μεταδίδει ότι η υπηρεσία πολιτικής άμυνας του Λιβάνου αναφέρει ότι οι ομάδες της εργάζονται για την κατάσβεση πολλών πυρκαγιών που ξέσπασαν στην περιοχή Dahiyeh της Βηρυτού και τα πτώματα δύο ανθρώπων ανασύρθηκαν από τα ερείπια μετά τη σειρά εκρήξεων.

Ανέφερε ακόμη ότι οι ομάδες της εργάζονται για την απομάκρυνση των τραυματιών, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο Λίβανο, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας.