Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι επιτέθηκαν αεροπορικά «σε δεκάδες στόχους τρομοκρατών στο έδαφος του Λιβάνου στη διάρκεια των τελευταίων ωρών».

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή με στόχο ένα σπίτι στην πόλη Αΐν στην κοιλάδα Μπεκάα στο βορειοανατολικό Λίβανο, σύμφωνα με το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου (NNA).

Έξι πτώματα ανασύρθηκαν κάτω από τα ερείπια, ενώ οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται για την ανάσυρση των άλλων πέντε θυμάτων.

Σε σχέση τώρα με το κενό ηγεσίας που δημιουργήθηκε στη Χεζμπολάχ, δύο μέλη της εμφανίζονται ως πιθανοί διάδοχοι του δολοφονημένου ηγέτη Χασάν Νασράλα, μεταδίδει το Al Jazeera.

Ο Naim Qassem είναι σήμερα αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ και ο Hashem Safieddine, ξάδελφος του εκλιπόντος , ο οποίος είναι σήμερα επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου της ομάδας.

Ο Ομάρ Ραχμάν, συνεργάτης του Συμβουλίου για τις Παγκόσμιες Υποθέσεις στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ότι η δολοφονία του Νασράλα έρχεται στην «πιο δύσκολη στιγμή» για τη Χεζμπολάχ, ενώ αυτή βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισραήλ και έχει υποστεί «σοβαρό κενό ηγεσίας» μετά τις πρόσφατες δολοφονίες ανώτερων διοικητών.

Διαδηλώσεις στο Ιράν

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ανακοίνωσε πενθήμερο δημόσιο πένθος μετά τον θάνατο του βασικού συμμάχου του Χασάν Νασράλα, χαρακτηρίζοντάς τον «σημαιοφόρο της αντίστασης» στην περιοχή.

Εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Τεχεράνης το Σάββατο, ανεμίζοντας σημαίες της Χεζμπολάχ και φωνάζοντας «Θάνατος στο Ισραήλ» και «Θάνατος στον Νετανιάχου τον δολοφόνο».

Ο πρεσβευτής του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη Αμίρ Σαΐντ Ιραβανί έγραψε επιστολή προς τους επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου Ασφαλείας ζητώντας έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου για την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Χεζμπολάχ, από την οποία σκοτώθηκε επίσης ένας υψηλόβαθμος Ιρανός στρατηγός.