Αναλυτικά:

«Η δολοφονία του Γραμματέα της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα αυτονόητα αποτελεί πλήγμα στις αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Εξάλλου ήταν καθοριστική η συμβολή του στα εθνικοαπελευθερωτικά και αντιιμπεριλαιστικα κινήματα της περιοχής τα τελευταία 30 χρόνια, με αποκορύφωμα την νίκη εναντίον της ισραηλινής εισβολής το 2006.
Ταυτόχρονα δεν πρέπει να ξεχνιέται ότι ο συνολικός αριθμός θυμάτων από την τρομοκρατική εκστρατεία του Ισραήλ στο Λίβανο αυξάνεται συνεχώς, ξεπερνώντας ήδη τους 1.300 νεκρούς της εισβολής του 2006.
Η σιωπή της ιμπεριαλιστικής Δύσης για αυτές τις προφανείς παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου συνιστά de facto υποστήριξη του Ισραήλ. Ο Ευρω-Ατλαντισμός, που χαρακτηρίζει τη Χεζμπολάχ ως τρομοκρατική οργάνωση, αγνοεί το 40% του λιβανέζικου λαού, που της πρόσφερε την στήριξη του στις τελευταίες εκλογές και το γεγονός ότι αποτελεί τμήμα της λιβανέζικης κυβέρνησης.
Η θριαμβολογία του Νετανιάχου για τη δολοφονία Νασράλα αναδεικνύει ότι το άρχον συγκρότημα του Ισραήλ χαρακτηρίζεται από αλαζονεία αντίστοιχη με εκείνη των ιμπεριαλιστών συμμάχων του: πιστεύουν πως η εξόντωση ενός ηγέτη ισοδυναμεί με την ήττα ενός κινήματος.
Ωστόσο, τα λαϊκά κινήματα βασίζονται σε βαθιές ρίζες, όχι σε μεμονωμένα πρόσωπα. Παρά τις δολοφονίες ηγετών, ο αγώνας κατά του ιμπεριαλισμού συνεχίζεται ασίγαστος, όπως δείχνουν τα ιστορικά παραδείγματα του Βιετνάμ, της Αλγερία, της Νότιας Αφρικής, της Κούβας κ.α.
Το παλαιστινιακό κίνημα και η Αντίσταση θα συνεχίσουν τον αγώνα για την απελευθέρωση και θα συνεχίσουν να κάνουν πράξη το δικαίωμα αντίστασης, όπως προβλέπεται από το Διεθνές Δίκαιο και νομιμοποιείται στις συνειδήσεις των λαών του πλανήτη.
Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ελληνική κυβέρνηση, με την εμπλοκή της στη μεταφορά αμερικανικών καυσίμων προς το Ισραήλ, είναι συνένοχη στα εγκλήματα στη Γάζα και τον Λίβανο.
Ο ελληνικός λαός πρέπει να απαιτήσει διακοπή της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, επιβολή στρατιωτικού εμπάργκο και κυρώσεων, όπως προβλέπει η πρόσφατη Απόφαση της ΓΣ του ΟΗΕ στις 13/9, μέσω της ανάπτυξης ενός ενωτικού αντιπολεμικού- αντιιμπεριαλιστικού κινήματος για έμπρακτη στήριξη στους λαούς της Μέσης Ανατολής. Αυτό συνιστά ταυτόχρονα και τον μοναδικό δρόμο για να διασφαλιστεί η ειρήνη στην περιοχή, μέσω του περιορισμού του εμπρηστή του πολέμου, Ισραήλ».