Ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ, όπως μεταδίδει το Al jazeera, υποσχέθηκε ότι η λιβανέζικη ένοπλη οργάνωση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια ισραηλινή χερσαία επίθεση, παρά το θάνατο του ηγέτη της Χασάν Νασράλα, και πολλών ανώτερων διοικητών.

Το Ισραήλ δεν έχει πλήξει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χεζμπολάχ, δήλωσε ακόμα ο σεΐχης Ναΐμ Κασέμ, στη δημόσια ομιλία του. Παρά τις οπισθοδρομήσεις που υπέστη υπό τους βομβαρδισμούς του Λιβάνου τις τελευταίες ημέρες, προσπάθησε να επιμείνει ότι η ένοπλη ομάδα που συνδέεται με το Ιράν θα συνεχίσει να πολεμά.

Οι επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ συνεχίζονται με τον ίδιο ρυθμό και ακόμη περισσότερο, μετά τη δολοφονία του ηγέτη Χασάν Νασράλα την Παρασκευή, διαβεβαίωσε ο Κασέμ και πρόσθεσε ότι η Χεζμπολάχ θα εγκαταστήσει σύντομα νέα ηγεσία μέσω «εσωτερικών μηχανισμών». Η επιλογή της νέας ηγεσίας είναι ξεκάθαρη, συνέχισε ο Κασέμ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Είμαστε αρκετά έτοιμοι, αν οι Ισραηλινοί θέλουν μια χερσαία εισβολή, οι δυνάμεις της αντίστασης είναι έτοιμες γι’ αυτό», δήλωσε.

Η Χεζμπολάχ θα συνεχίσει τους κύριους στόχους της παρά τον στόχο του Ισραήλ να δημιουργήσει χάος με την επιθετικότητα και τις σφαγές που διαπράττονται εναντίον αμάχων στον Λίβανο, συνέχισε ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ.

«Το Ισραήλ διαπράττει σφαγές σε όλες τις περιοχές του Λιβάνου μέχρι να μην υπάρχει σπίτι που να μην έχει απομείνει χωρίς ίχνη ισραηλινής επίθεσης σε αυτό», είπε. «Το Ισραήλ επιτίθεται σε αμάχους, ασθενοφόρα, παιδιά και ηλικιωμένους. Δεν πολεμά τους μαχητές, αλλά διαπράττει σφαγές».

Ο Κασέμ ήταν, επίσης, προσεκτικός στο σχολιασμό του ρόλου των ΗΠΑ, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, τις οποίες χαρακτήρισε «εταίρο του Ισραήλ, μέσω απεριόριστης στρατιωτικής υποστήριξης – πολιτιστικά, πολιτικά, οικονομικά».

«Θα νικήσουμε, όπως ακριβώς νικήσαμε στην αντιπαράθεσή μας με το Ισραήλ το 2006», είπε ο υπαρχηγός κλείνοντας το βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Λιβάνου: Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε στρατεύματα στα νότια

Όπως μεταδίδει το Al Jazeera, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, απευθύνθηκε σε δημοσιογράφους στην Βηρυτό. Επανέλαβε τη δέσμευσή του για άμεση κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αναπτύξει στρατό στο νότο.