Σε τηλεφωνική επικοινωνία στον ΣΚΑΪ, η αδερφή ενός εκ των θυμάτων, αναφερόμενη στις συνθήκες της φωτιάς που έχει κάψει το Ξυλόκαστρο και άλλες περιοχές της Κορινθίας, τόνισε ότι «η φωτιά τους περικύκλωσε, το πυροσβεστικό έφυγε και τους είπαν να φύγουν και εκείνοι, όμως, είπαν ότι θα μείνουν να βοηθήσουν», χωρίς, όπως προσέθεσε, να είναι απόλυτα βέβαιη εάν πράγματι τους ειδοποίησαν να φύγουν.

«Ήταν με δύο μηχανάκια και το ένα κάηκε» πληροφόρησε σχετικά με τους αγνοούμενους και συνέχισε ότι «δεν υπάρχει υποδομή και καμιά οργάνωση», επιρρίπτοντας στην συνέχεια ευθύνες στους αρμοδίους για το γεγονός ότι δεν ξεκίνησαν αμέσως οι έρευνες.

«Ναι, ο στρατός ήρθε, ναι η πυροσβεστική ήρθε ναι ήρθαν και κάποια ελικόπτερα και καθόντουσαν στον δρόμο. Η φωτιά δεν ήταν στην παλιά Εθνική Οδό. Να κινητοποιηθεί κάτι, η ΕΜΑΚ, δεν ξέρω τι. Δεν είχαν χαθεί δύο ζώα, είχαν χαθεί δύο άνθρωποι. Του άλλου παιδιού η γυναίκα θα γεννήσει σε 20 μέρες. Στα παιδιά μας τι κόσμο θα παραδώσουμε; Τι ακριβώς ψηφίζουμε;» διερωτήθηκε κατά τις δηλώσεις της.