Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, υπάρχουν πολλές ενεργές διάσπαρτες εστίες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με εστίες δυτικά της πυρκαγιάς στα όρια με την Αχαΐα προς Δερβένι – Ευρωστίνα, χωρίς ωστόσο η πυρκαγιά να έχει περάσει στην Αχαΐα, καθώς και ανατολικά προς Ξανθοχώρι και Λουτρό Κορινθίας.

Η ΕΡΤ αναφέρει πως μετά τις 7:00 το πρωί, οι κάτοικοι στα Σοφιανά έλαβαν μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής και συγκεκριμένα να απομακρυνθούν προς την περιοχή Ρέθι.

Στο σημείο επιχειρούν 406 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 123 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας. Επίσης συμμετέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ από αέρος συνδράμουν οκτώ εναέρια μέσα και συγκεκριμένα πέντε ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Εντωμεταξύ, λίγο μετά τις 8:00 το πρωί, σποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, από το ύψος της Λυκοποριάς έως το Δερβένι, ο οποίος είχε κλείσει από αργά το βράδυ της Δευτέρας, λόγω της φωτιάς στην περιοχή των Ροζενών, της Κορινθίας, με την κίνηση όλων των οχημάτων να γίνεται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

«Συνεχίζουμε να έχουμε διάσπαρτες εστίες και θα έχουμε στη διάρκεια της ημέρας. Το θετικό είναι ότι δεν έχουμε αέρα στην περιοχή. Οι άνεμοι πλέον είναι της τάξεως 2-3 μποφόρ. Έχουμε αρκετή υγρασία λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας, που αυτό μας βοηθάει και προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να μην έχουμε κάποια μεγάλη αναζωπύρωση και κάποια επέκταση της πυρκαγιάς» ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο Νικόλαος Πάστρας, αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής.

«Το θα μπορούσε να ελεγχθεί, το ελέγχεται άμεσα ή θα ελεγχθεί είναι όλες σχετικές έννοιες. Όταν στην περιοχή έχουμε ανέμους 8 μποφόρ και η φωτιά μπαίνει σε χαράδρα, όπου μέσα μπορεί να φτάσει τα 9-10 μποφόρ λόγω της γεωμορφίας, είναι σχετικό αν μπορεί κάποιος να την κόψει εύκολα ή δύσκολα» απάντησε στην κριτική πως ότι ξέφυγε από την Πυροσβεστική η φωτιά, που ξέσπασε σε περιοχή όπου θα μπορούσε να ελεχθεί.

Υπενθυμίζεται πως απανθρακωμένοι βρέθηκαν οι δύο άνδρες που ήταν αγνοούμενοι, ηλικίας 35 και 40 ετών στη φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, με την αδερφή ενός εκ των δύο θυμάτων να καταγγέλει ότι κανένας από τις αρχές δεν πήγε να βοηθήσει στην έρευνα για τους αγνοούμενους για οχτώ ώρες, καθώς ενώ οι άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί ήταν αγνοούμενοι από τις 9 το βράδυ, οι έρευνες άρχισαν στις 5 το πρωί.