O Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέδωσε μια προειδοποίηση για την ισραηλινή επιθετικότητα, δηλώνοντας ότι μετά την Παλαιστίνη και τον Λίβανο, το Ισραήλ μπορεί να βάλει στο στόχαστρο την Τουρκία, όπως μεταδίδει το turkiyetoday.com.

Ορκίστηκε να αντισταθεί σε αυτό που περιέγραψε ως «κρατική τρομοκρατία» με όλους τους διαθέσιμους πόρους.

«Η επιθετικότητα του Ισραήλ επεκτείνεται στην Τουρκία. Θα αντισταθούμε σε αυτήν την κρατική τρομοκρατία με κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας για χάρη της χώρας μας, του έθνους μας και της ανεξαρτησίας μας», είπε.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα και πραγματοποιεί τρομοκρατικές επιθέσεις στον Λίβανο, ενώ παράλληλα προσπαθεί να παρασύρει τις περιφερειακές χώρες σε ευρύτερη σύγκρουση μέσω προκλήσεων. Ο Ερντογάν είπε ότι εξέδωσε μια σαφή προειδοποίηση προς το Ισραήλ ότι «οι συνέπειες μιας χερσαίας επιχείρησης στον Λίβανο δεν θα είναι παρόμοιες με τις προηγούμενες κατοχές του».

«Δεν έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος που δεσμεύεται από το νόμο, αλλά με μια συμμορία δολοφόνων που ευδοκιμεί από την αιματοχυσία και την κατοχή», δήλωσε.

Ο Ερντογάν προειδοποίησε ότι οι ενέργειες του Ισραήλ δεν περιορίζονται στην Παλαιστίνη και τον Λίβανο, λέγοντας ότι η ισραηλινή κυβέρνηση εφαρμόζει μία επεκτατική πολιτική που θα μπορούσε τελικά να απειλήσει και την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας: «Καθοδηγούμενη από την αυταπάτη της “Γης της Επαγγελίας”, η ισραηλινή κυβέρνηση, μετά την Παλαιστίνη και τον Λίβανο, θα βάλει στο στόχαστρο την πατρίδα μας».