Με τις αποφάσεις για αποχή και διαμαρτυρία οι γονείς του σχολείου διεκδικούν να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις στα σχολεία, να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικούς και να σταματήσουν οι πειθαρχικές διώξεις εναντίον των εκπαιδευτικών που αντιδρούν «για την εργασιακή τους αξιοπρέπεια και το δημόσιο σχολείο».

Είναι μια ακόμα κίνηση αντίδρασης από τις δεκάδες που εκδηλώνονται το τελευταίο διάστημα σε όλη τη χώρα από γονείς και εκπαιδευτικούς για τις συγχωνεύσεις που δημιουργούν τμήματα συνωστισμού.

Η ανακοίνωση των γονιών:

«Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 26ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας συντονιζόμαστε με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Αθηνά και συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις ενάντια στις αντιπαιδαγωγικές συγχωνεύσεις – συμπτύξεις!!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ:

– Ολοήμερη Αποχή από τα μαθήματα του σχολείου μας

– Συγκέντρωση στις 8.15 π.μ. στην είσοδο του σχολείου & Πορεία μαζί με τα παιδιά μας στη Φωκίωνος Νέγρη

– Συγκέντρωση στις 12:00 μ.μ. στην είσοδο του σχολείου με τα παιδιά μας & Διαμαρτυρία στη 1.00 μ.μ. στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας (Χίου 16 -18, Μεταξουργείο), από κοινού με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Αθηνά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

-Να γίνουν τρία τα δύο 25αρια τμήματα της Α’ Τάξης!

-Να τηρηθούν οι κανόνες περί πυροπροστασίας: 1 άτομο ανά 2 τετραγωνικά στη σχολική αίθουσα

-Ισότιμη πρόσβαση στη μάθηση όλων των μαθητών που η μητρική τους γλώσσα είναι άλλη από τα ελληνικά, που στην περίπτωση ειδικά της Α΄ τάξης παραβιάζεται προκλητικά!

-Kανένα παιδί να μην διώχνεται από το σχολείο της γειτονιάς του

-Άμεση λειτουργία του ολοήμερου για όλες τις τάξεις.

-Άμεση λειτουργία Τμημάτων Υποδοχής με βάση τις πραγματικές ανάγκες του σχολείου.

-Να καλυφθούν τώρα τα κενά εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης, για κάθε παιδί που το χρειάζεται.

-Να καλυφθούν άμεσα τα κενά εκπαιδευτικών ειδικότητας.

-Ασφαλές σχολικό περιβάλλον και άμεση επίλυση όλων των κτιριακών προβλημάτων.

-Καμία τιμωρία σε δασκάλους που υπερασπίζονται την εργασιακή τους αξιοπρέπεια και το δημόσιο σχολείο.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους γονείς και τους δασκάλους που αγωνίζονται πανελλαδικά!

Καλούμε τους δασκάλους του σχολείου μας σε ένωση δυνάμεων και από κοινού κινητοποίηση στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των γειτονικών μας σχολείων, αλλά και ευρύτερα τους Συλλόγους Γονέων/ Κηδ. της Α Αθήνας όπου επιβλήθηκαν συγχωνεύσεις – συμπτύξεις, να στηρίξουν την πρωινή κινητοποίηση στο σχολείο μας και να πλαισιώσουν τη μεσημεριανή διαμαρτυρία στην Πρωτοβάθμια.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής την Παρασκευή 4/10/24 στις 18:00 που καλεί η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής και συλλογικά όργανα γονέων και κηδεμόνων της Αθήνας.

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 26ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας»