Σύμφωνα με το Reuters, η ισραηλινή επίθεση έπληξε ένα ιατρικό κέντρο που ανήκει στην Ισλαμική Οργάνωση Υγείας που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ τα ξημερώματα της Πέμπτης. Η επίθεση ήταν η δεύτερη αεροπορική επιδρομή στο κέντρο της Βηρυτού αυτή την εβδομάδα, με τα περισσότερα πλήγματα να είχαν προηγουμένως περιοριστεί σε προάστια στα νότια της πόλης.

Άλλοι 46 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 85 τραυματίστηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις σε ολόκληρο τον Λίβανο τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Συγκεκριμένα, ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν ότι στόχευαν τη Βηρυτό και εξέδωσαν προειδοποιήσεις εκκένωσης για διάφορες τοποθεσίες όλη τη νύχτα. Τρεις πύραυλοι έπληξαν επίσης το νότιο προάστιο της Νταχιγιέ, όπου ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα και ακούστηκαν δυνατές εκρήξεις, δήλωσαν αξιωματούχοι ασφαλείας του Λιβάνου.

Υπενθυμίζεται, το Ιράν προχώρησε σε επίθεση με πυραύλους στο Ισραήλ, σε απάντηση στη δολοφονία του αρχηγού της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα την περασμένη εβδομάδα καθώς και στη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε νωρίτερα αυτό το έτος.

«Το Ιράν έκανε ένα μεγάλο λάθος απόψε – και θα το πληρώσει. Το καθεστώς στην Τεχεράνη δεν καταλαβαίνει την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και να απαιτήσουμε ένα τίμημα από τους εχθρούς μας», απείλησε ο Νετανιάχου μετά τα ιρανικά αντίποινα.

Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε μια μέρα μετά την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, ότι το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει σκληρή αντίδραση εάν δεν σταματήσει τα «εγκλήματά του», ενώ ενημέρωσε ότι «ο δεύτερος στόχος είναι να συζητηθεί το πως οι ασιατικές χώρες μπορούν να αποτρέψουν τα ισραηλινά εγκλήματα στην περιοχή».