Συγκεκριμένα, οι Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιάννης Ανδριανός, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Γεώργιος Καρασμάνης, Γιάννης Πασχαλίδης και Μίλτος Χρυσομάλλης, ρωτούν τους δύο υπουργούς εάν προτίθενται να επεκτείνουν την απαλλαγή από τη συμμετοχή στα συνταγογραφούμενα φάρμακα, συμπεριλαμβάνοντας όσους συνταξιούχους πληρούν τα ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια των πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ.

Υπενθυμίζεται, πως πρόσφατα 11 βουλευτές/τριες της ΝΔ συνυπέγραψαν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, για τη μη προστασία των δανειοληπτών. Ανάμεσά τους, ήταν και ο βουλευτής Μάριος Σαλμάς, ο οποίος διαγράφτηκε στη συνέχεια από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα της ΝΔ, στον απόηχο των καταγγελιών του για «φωτογραφικούς διαγωνισμούς» για τα κυλικεία στους αρχαιολογικούς χώρους, από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Αξίζει να αναφερθεί, ωστόσο, πως η σύνθεση της ομάδας των βουλευτών της ΝΔ που υπογράφει αυτή τη φορά, είναι διαφορετική από αυτή που είχε καταθέσει την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια.