Μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι «είμαι Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Υπηρετώντας μία ευρύχωρη παράταξη, με ακτινοβολία πέρα από τα τείχη της, στην οποία -προσέξτε- κάποιες στιγμές δεν θα συμφωνούν προφανώς όλοι σε όλα, πάντοτε όμως θα συμφωνούν οι πολλοί στα πολλά και κυρίως στα κρίσιμα για την πατρίδα».

Ο πρωθυπουργός προέταξε στην ομιλία του, την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας:

«Η κυριαρχία μας στο πεδίο των αποτελεσμάτων και η βαβέλ της αντιπολίτευσης, αυτή η κρίση της αντιπολίτευσης δεν είναι ανεξάρτητη από τη δική μας τολμηρή πολιτική… Τώρα εκδηλώνεται γιατί τώρα αποδεικνύεται ότι εμείς η Νέα Δημοκρατία στερούμε από άλλα κόμματα το πολιτικό τους οξυγόνο, σπάζοντας δόγματα και ιστορικές αγκυλώσεις… Ώστε να έρθει στο φως η γήρανση και η πολιτική ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ… Οι δικές μας επιλογές έχουν δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ μόνο εκσυχρονιστικό δεν είναι και είναι Νέα Δημοκρατία που ακύρωσε τα θεμέλια επάνω στα οποία στέκονταν για πολλά χρόνια οι αντίπαλοι μας…”, επεσήμανε ο πρωθυπουργός. “Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση της ανάπτυξης… Οι πολίτες ξέρουν ότι μόνο ο δικός μας δρόμος είναι αυτός που οδηγεί στο ξέφωτο και τα 50 χρόνια μας οδηγούν σε μία νέα συστράτευση ελπίδας και σε ένα πιο δυναμικό άνοιγμα στην κοινωνία…». τόνισε.

Σημειώνεται ωστόσο ως ηχηρό εσωκομματικό μήνυμα η άρνηση των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά να παρευρεθούν στο street party στη Ρηγίλλης.