Περίπου 40.000 φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές διαδήλωσαν στο κέντρο του Λονδίνου, ενώ χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι, τη Ρώμη, τη Μανίλα, το Κέιπ Τάουν και τη Νέα Υόρκη. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης κοντά στον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον.

Περισσότερες διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο την Κυριακή.

Στο Λονδίνο, το Σάββατο 5/10, αντιδιαδηλωτές ανέμιζαν ισραηλινές σημαίες καθώς οι φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές περνούσαν από δίπλα τους. Έγιναν 15 συλλήψεις στο περιθώριο των διαδηλώσεων, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία δεν διευκρίνισε αν οι συλληφθέντες ανήκαν σε κάποια από τις δύο ομάδες.

Ο πόλεμος στη Γάζα προκλήθηκε όταν Παλαιστίνιοι μαχητές της Χαμάς επιτέθηκαν στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, σκοτώνοντας 1.200 ανθρώπους και παίρνοντας περίπου 250 ως ομήρους, σύμφωνα με την ισραηλινή καταμέτρηση.

Η επακόλουθη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα έχει σκοτώσει σχεδόν 42.000 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Έχει ερημώσει τον θύλακα, εκτοπίζοντας σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων και έχει προκαλέσει επισιτιστική κρίση.