«Ένα χρόνο από τη δίκαιη αντεπίθεση της Παλαιστινιακής αντίστασης (7/10/2023) και την έναρξη της γενοκτονίας των Παλαιστινίων από τους Σιωνιστές, η φρίκη του πολέμου εξαπλώνεται στη Μέση Ανατολή από τους Σιωνιστές και τους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο (μετά από τα χτυπήματα σε Ιράν και Συρία), οι δεκάδες βομβαρδισμοί, η δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Νασράλα και η χερσαία εισβολή πυροδοτούν το άνοιγμα ενός νέου κύκλου αίματος, με τρομακτικές συνέπειες για όλους τους λαούς της περιοχής» αναφέρει η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ).

Στον μακάβριο χορό όπου σέρνουν Σιωνιστές-ΗΠΑ-ΕΕ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στην πρώτη γραμμή των “προθύμων”, εγκληματεί σε βάρος των Παλαιστινίων, των λαών της Μ. Ανατολής. Λυσσασμένη σύμμαχος των αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, πρωτοστατεί στην υποστήριξη των Σιωνιστών δολοφόνων: Παρέχοντας βάσεις, εξοπλισμούς, εκπαίδευση. Βοηθώντας τη μεταφορά υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβέρνησης του φασίστα Νετανιάχου. Συνεργαζόμενη σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, όπως ο βομβαρδισμός της Υεμένης και η φρούρηση της Ερυθράς Θάλασσας με φρεγάτες. Κάνοντας εμετική προπαγάνδα για “αυτοάμυνα του Ισράηλ”, συκοφαντώντας και καταστέλλονταν αγωνιστές υπέρ της Παλαιστίνης με γκεμπελικές κατηγορίες για “αντισημιτισμό”. Εν μέσω της σφαγής στη Γάζα, ξεδιάντροπα στήνει την υποθαλάσσια ηλεκτρική διασύνδεση για να τροφοδοτείται ενεργειακά το Ισραήλ!» προσθέτει και συνεχίζει:

«Οι Έλληνες εφοπλιστές, τα πιο αιματοβαμμένα κομμάτια του ελληνικού κεφαλαίου, ονόματα συνώνυμα δεκαετιών υπερκμετάλλευσης και καταπίεσης των εργαζομένων, συνεργοί του μετεμφυλιακού κράτους και της χούντας, με αμέτρητα εργοδοτικά εγκλήματα στο “ενεργητικό” τους και με αμύθητα κέρδη, έχουν βουτήξει μέχρι το λαιμό σε αυτές τις βρώμικες “μπίζνες”. Π.χ. η MOTOR OIL του Βαρδινογιάννη τροφοδοτεί τακτικά τους Σιωνιστές με καύσιμα.

Η ΑΝΑΣΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ όλους τους λαούς. Οι εστίες πολλαπλασιάζονται εκρηκτικά. Σε πλήρη συντονισμό με ΗΠΑ και ΕΕ, οι Σιωνιστές άναψαν το φιτίλι εισβάλλοντας στον Λίβανο και ετοιμάζονται να χτυπήσουν το Ιράν. Για Ισραήλ-ΗΠΑ-ΕΕ δεν αρκούν οι εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί άμαχοι, γυναίκες και παιδιά, οι ισοπεδωμένες υποδομές, σχολεία, νοσοκομεία, ο λιμός και η επανεμφάνιση εξαφανισμένων ασθενειών. Επιδιώκουν με κάθε μέσο την εξάπλωση του πολέμου: με σκοπό να τρομοκρατήσουν και να τσακίσουν κάθε εστία της Παλαιστινιακής Αντίστασης, να ανατρέψουν με τη δύναμη των όπλων τους αρνητικούς οικονομικούς και γεωστρατηγικούς συσχετισμούς που έχουν διαμορφωθεί εναντίον τους από την ανάδειξη νέων ισχυρών δυνάμεων (BRICS, Κίνα, Ρωσία, Ιράν κ.ά).

Το ΝΑΤΟ, αρματωμένο σαν αστακός στην Αν. Ευρώπη, ετοιμάζεται να εγκαταστήσει πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς, να πάρει νέες πολεμικές αποφάσεις (μάλιστα επισκεπτόμενο τη χώρα μας). Η πυρηνική απειλή μεγαλώνει. Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε κατάργηση κάθε περιορισμού στη χρήση όπλων που δίνονται στην Ουκρανία, για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία: οι ευρωβουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν ΥΠΕΡ – ΣΥΡΙΖΑ και Ακροδεξιοί απλώς απείχαν. Ο τυχοδιωκτισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, των αστικών κομμάτων και όλης της ελληνικής μπουρζουαζίας, που στηρίζουν το ελεεινό μισοφασιστικό καθεστώς Ζελένσκι, εγκυμονεί ασύλληπτους κινδύνους. Είναι ο Νούμερο Ένα κίνδυνος και εχθρός για τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία της χώρας μας.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να αποτρέψουμε τον όλεθρο από ένα μαζικό αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Για να ρίξουμε τις κυβερνήσεις των πολέμων και τους υπηρέτες τους. Για να ξηλώσουμε βάσεις και πυρηνικά. Για τη δικαίωση του μαρτυρικού και ηρωικού Παλαιστινιακού λαού, ώστε να αποκτήσει το δικό του ανεξάρτητο κράτος. Για έναν Διεθνισμό των εργατών και των λαών, στην κοινή πάλη για τον Σοσιαλισμό – μόνη πραγματική εγγύηση ενάντια στον εφιάλτη του πολέμου»

«Ένα χρόνο μετά τη στρατιωτική επιχείρηση “Πλημμύρα του Al Aqsa”, ο παλαιστινιακός λαός και η αντίσταση του στέλνουν μήνυμα διεθνιστικό και πανανθρώπινο. Μήνυμα αλληλεγγύης και αγώνα στους λαούς όλου του κόσμου που μάχονται ενάντια στους δυνάστες τους, μήνυμα ότι η αντίσταση μπορεί, κάτω ακόμα και από τις πιο δύσκολες συνθήκες, να αναπτυχθεί και να νικήσει» αναφέρει η Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών) και συνεχίζει:

Ένα χρόνο μετά την 7η Οκτώβρη, η Παλαιστίνη επιβεβαιώνει αυτό που η ιστορική πείρα έχει πολλαπλά αποστάξει. Καμιά δύναμη πυρός, κανένα όπλο μαζικής καταστροφής, καμιά εθνοκάθαρση δεν μπορεί να νικήσει λαούς ενωμένους και αποφασισμένους, λαούς επαναστατημένους. Ένας τέτοιος λαός ήταν, είναι και θα είναι ο παλαιστινιακός. Την ώρα που ο σιωνιστικός στρατός υπό τις ευλογίες των ΗΠΑ και τη συναίνεση της ΕΕ κλιμακώνει το δικαίωμα του “στην αυτοάμυνα”, δηλαδή στην εξόντωση του λαού της Γάζας, από τα ερείπια των σπιτιών και τους μαζικούς τάφους ξεπροβάλλει σαν φάρος και οδηγός το φως της λαϊκής αντίστασης, του αντάρτικου, της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς. Εκείνο το φως που έκανε μέσα στους αιώνες τους λαούς, τους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευόμενους όλου του κόσμου να κάνουν πράξη το NO PASSARAN απέναντι στους δυνάστες τους. Από την Ισπανία του 1936 ως τα βουνά της Ελλάδας το 1946-49 και από την Κομμούνα του Παρισιού και το Σικάγο ως τη Κούβα, την Αλγερία και το Βιετνάμ.

Αυτή ήταν άλλωστε πάντα η δύναμη του παλαιστινιακού αγώνα. Ακόμα κι όταν τα ιδεολογικά του γνωρίσματα – όπως αυτά που ηγεμονεύουν σήμερα- απέχουν πόρρω από τα δικά μας, είναι τέτοια η λαϊκή του βάση και ο δίκαιος χαρακτήρας του, τέτοια η πραγματική σύγκρουση του με τον ιμπεριαλισμό και την αποικιοκρατία και τέτοια η υπονόμευση που παράγει σε δομικούς πυλώνες του διεθνούς καπιταλιστικού στάτους κβο -όπως είναι αυτός της Μ. Ανατολής-, που δεν μπορεί παρά να γεννά τεκτονικούς τριγμούς στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό καπιταλιστικό σύστημα. Τριγμούς που ένα εξοπλισμένο πολιτικά, ιδεολογικά και οργανωτικά κίνημα μπορεί να μετατρέψει σε ανοιχτά πεδία αντικαπιταλιστικής και αντιιμπεριαλιστικής σύγκρουσης με τον δικό του εχθρό, αυτόν που βρίσκεται “μέσα στην ίδια του τη χώρα”.

Αντιλαμβανόμενοι την αλληλεγγύη στην πάλη του παλαιστινιακού λαού για τη λευτεριά του ως διεθνιστικό καθήκον και συνάμα ως κεντρικό επίδικο της εγχώριας ταξικής πάλης, καλούμε σε επαγρύπνηση και επιφυλακή όλες τις εργατικές, λαϊκές, νεολαιίστικες δυνάμεις μπροστά στις εξαιρετικά επικίνδυνες εξελίξεις που ανοίγει η ιμπεριαλιστική σιωνιστική εκστρατεία – και βέβαια η πολύμορφη συμμετοχή του ελληνικού καπιταλισμού σε αυτήν- στην Παλαιστίνη, τον Λίβανο, την Υεμένη και όλη τη Μέση Ανατολή.

Στις 7 Οκτωβρίου 2024 σηκώνουμε ψηλά τη σημαία του προλεταριακού διεθνισμού, υψώνοντας το λάβαρο της Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίσταση του, γνωρίζοντας καλά ότι η αντίσταση αυτή ως αγώνας “υπέρ βωμών και εστιών”, ως αγώνας λαϊκός, δίκαιος και επαναστατικός είναι και δικός μας αγώνας, αναπόσπαστο μέρος της πάλης μας για την κοινωνική και ταξική απελευθέρωση»

«Στις 7 Οκτωβρίου συμπληρώνεται 1 χρόνος από την δίκαιη επιχείρηση της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Στις αραβικές χώρες οι λαοί θα σηκώσουν ψηλά το κεφάλι τους και θα διαδηλώσουν τιμώντας την αντίσταση και οργανώνοντας την πάλη τους απέναντι στο σιωνιστικό κράτος -τρομοκράτη του Ισραήλ και τους συμμάχους του του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού» αναφέρουν σε κοινό κάλεσμα συλλογικότητες και οργανώσεις για την ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ και συνεχίζουν:

«Ακόμη και αν ο ιμπεριαλιστικός άξονας ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και το Ισραήλ κλιμακώνουν τον πόλεμό τους και απέναντι στον λαό του Λιβάνου, ενώ εκβιάζουν με αποικιοποίηση όλες τις χώρες της Δυτικής Ασίας και τους αραβικούς λαούς, οι αγωνιζόμενοι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη.

Από την πάλη του λαού του Ντονμπάς και της Ρωσίας απέναντι στο ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου και από την απελευθερωτική πάλη των λαών της Αφρικής ως τον αγώνα των λαών της Λατινικής Αμερικής απέναντι στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, οι λαοί σηκώνουν ψηλά το κεφάλι και το ανάστημά τους.

Πάνω σε αυτή τη συνθήκη, αναγνωρίζοντας πως η ντόπια αστική τάξη και η κυβέρνηση έχουν ταχθεί αναφανδόν με τον ιμπεριαλιστικό άξονα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και στηρίζουν το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου και το σιωνιστικό κράτος – τρομοκράτη, εξαθλιώνοντας την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία, την 7η του Οκτώβρη καλούμε το σύνολο του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας να συναντηθούμε στον δρόμο του αγώνα!

Οργανώσεις και συλλογικότητες για την ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟΪΚΟΥ ΑΞΟΝΑ, συσπειρωνόμαστε μετωπικά και καλούμε τον λαό και τη νεολαία να μας πλαισιώσουν για να φωνάξουμε δυνατά και με ψηλά τις σημαίες της αντιφασιστικής και αντιιμπεριαλιστικής πάλης πως ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΓΑΖΑ ΘΑ ΗΤΤΗΘΕΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ!»

«Δευτέρα 7 Οκτώβρη 2024, στηρίζουμε το κάλεσμα για συγκέντρωση και πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία, σε αλληλεγγύη με την Παλαιστίνη και την Παλαιστινιακή Αντίσταση. Με την Παλαιστίνη και τον δίκαιο αντιστασιακό αγώνα της ενάντια στην κατοχή των εδαφών της από το 1948, από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ» αναφέρουν οι Μητέρες Ενάντια στην Γενοκτονία.

«Ως Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο καλούμε όλους και όλες, τους αγωνιστές/τριες, όλους τους αντιιμπεριαλιστές/στριες, αντιφασίστες/αντιφασίστριες, όλες τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες, να οργανώσουν και να συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο στις 7 Οκτώβρη, να στηρίξουν τον παλαιστινιακό λαό και την ηρωική του αντίσταση ενάντια στις δολοφονικές σφαγές των σιωνιστών και του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ» αναφέρεο το διεθνές κάλεσμα του Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου.

«Η 7η Οκτωβρίου 2023 ήταν η ημερομηνία που όλες οι παρατάξεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης, μαζί με τον Παλαιστινιακό Λαό, έδειξαν σε όλο τον κόσμο ότι ο Ιμπεριαλισμός και ο Σιωνισμός είναι “χάρτινοι τίγρεις” και μπορούν να ηττηθούν, από τον οργανωμένο λαό και τις δυνάμεις της αντίστασης του. Η 7η Οκτωβρίου και η επιχείρηση πλημμύρας του Αλ Άκσα έγινε σύμβολο της αντεπίθεσης ενάντια στα 76 χρόνια κατοχής, σφαγών, εποίκισμών, βομβαρδισμών, φυλακισμένων και μαρτύρων. Ήταν μια αντεπίθεση ενάντια στην αδικία και την καταπίεση, μια αντεπίθεση για το δικαίωμα της αντίστασης, μια αντεπίθεση για όλους τους Παλαιστίνιους της διασποράς και το δικαίωμά τους να επιστρέψουν στη γη τους. Η 7η Οκτωβρίου είναι μια ημερομηνία όχι μόνο για τους Παλαιστινίους, αλλά για όλους τους καταπιεσμένους λαούς του κόσμου. Γιατί άλλαξε τα σχέδια του ιμπεριαλισμού και των συνεργατών του στη Μέση Ανατολή και έδωσε ελπίδα σε όλους τους λαούς του κόσμου» προσθέτει και συνεχίζει:

«Ο εχθρός των λαών του κόσμου, ο ιμπεριαλισμός ΗΠΑ-ΕΕ και ο Σιωνισμός, συνεχίζουν τις σφαγές και τη γενοκτονία τους ενάντια στον παλαιστινιακό λαό με βάρβαρες καθημερινές επιθέσεις στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. Από τις 7 Οκτωβρίου έχουν δολοφονήσει περισσότερους από 50.000 Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων 16.500 παιδιά. Συνεχίζουν να φυλακίζουν Παλαιστίνιους, περισσότεροι από 21.000 κρατούνται σε κατοχικές φυλακές και οι σιωνιστές απαγορεύουν όλα τα δικαιώματά τους και τους βασανίζουν ακόμα και με βιασμούς.

Εκτός από όλες αυτές τις επιθέσεις, ο ιμπεριαλισμός και ο σιωνισμός χρησιμοποιούν την παραπληροφόρηση ως εργαλείο για να καταλάβουν τα μυαλά των λαών του κόσμου. Μέσα από τα ΜΜΕ τους προσπαθούν να ποινικοποιήσουν την Παλαιστινιακή Αντίσταση, χρησιμοποιώντας το αφήγημα της “τρομοκρατίας” και με αυτή τη μέθοδο προσπαθούν να κρύψουν τα εγκλήματα των φονιάδων του σιωνιστικού στρατού (IDF) και του ιμπεριαλισμού. Αλλά οι λαοί του κόσμου για 1 χρόνο σε όλο τον κόσμο, εκατομμύρια ανθρώπων, βγαίνουν στους δρόμους, διαδηλώνουν και κάνουν δράσεις για την υποστήριξη της παλαιστινιακής αντίστασης και απαιτώντας την λευτεριά της Παλαιστίνης. Γιαυτό και οι ιμπεριαλιστικές χώρες προσπάθησαν να καταπνίξουν τα κινήματα αλληλεγγύης με χιλιάδες συλλήψεις.

Στο πλευρό της Παλαιστινιακής Αντίστασης ενάντια στον Σιωνισμό και τον Ιμπεριαλισμό πολεμάνε όλοι οι λαοί και οι χώρες του Άξονα της Αντίστασης, όπως το Λίβανο, η Υεμένη, η Συρία, το Ιράν και οι δυνάμεις αντίστασης του Ιράκ. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο σιωνισμός τους επιτίθεται με βομβιστικές επιθέσεις, σφαγές και δολοφονεί χιλιάδες ανθρώπους και σε αυτές τις χώρες.

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε όλους και όλες, στις 7 Οκτωβρίου να διαδηλώσουν για την Παλαιστίνη και την υποστήριξη της Αντίστασης. Γιατί μόνος δρόμος για τη νίκη είναι μέσω της αντίστασης. Καλούμε όλες τις οργανώσεις να ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, να αγωνιστούμε και να νικήσουμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, τον Σιωνισμό και το συνεργαζόμενο ελληνικό κράτος».

«Τα θύματα της ισραηλινής γενοκτονικής βίας έχουν ξεπεράσει τις 40.000, η Γάζα έχει μετατραπεί σε ερείπια, ο λαός της λιμοκτονεί και αντιμετωπίζει ασθένειες, ενώ ο στρατός εισβολής συνεχίζει ανελέητα τις επιθέσεις του. Η Δυτική Όχθη αντιμετωπίζει ένα αντίστοιχο έγκλημα “σε αργή κίνηση”, ενώ το Ισραήλ απειλεί ότι και ο Λίβανος “θα έχει την τύχη της Γάζας”. Ως Συνέλευση 8 Μάρτη ενώνουµε τις φωνές µας µε το διεθνές κίνηµα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, απαιτώντας να σταµατήσει η γενοκτονία στη Γάζα και τα εγκλήµατα του ισραηλινού στρατού κατοχής και των εποίκων στη Δυτική Όχθη. Απαιτούµε να σταµατήσουν τώρα οι βάναυσες επιθέσεις στο Λίβανο και να αποτραπεί μία χερσαία εισβολή» αναφέρει η Συνέλευση 8 Μάρτη και συνεχίζει:

«Δεν µπορούµε να ανασάνουµε ελεύθερα όσο παρακολουθούµε να εκτυλίσσεται ένα ιστορικό έγκληµα, όσο παρακολουθούµε εδώ κι έναν ολόκληρο χρόνο τη Γάζα να καταστρέφεται, άµαχες/ους να σφαγιάζονται, να βοµβαρδίζονται, να λιµοκτονούν, να εκτοπίζονται βίαια, όσο βλέπουµε όλο τον παλαιστινιακό λαό να αντιµετωπίζει µια απόπειρα εθνοκάθαρσης, λεηλασίας της γης του και αιµατοκυλίσµατος της αντίστασής του.

Στεκόµαστε µε το δίκιο των καταπιεσµένων απέναντι στον καταπιεστή. Γιατί ξέρουµε τι θα πει ατιµώρητη κι ασύµµετρη βία, γνωρίζουµε πώς είναι να κινδυνεύεις λόγω ταυτότητας (φύλου ή φυλής), νιώθουµε τον θυµό απέναντι σε όσους τοποθετούν το θύµα στη θέση του θύτη. Γι’ αυτό µας συγκλονίζει όταν αυτή η εµπειρία γίνεται στην πιο µαζική δολοφονική κλίµακα, από µια θηριώδη πολεµική µηχανή που επί δεκαετίες εγκληµατεί σε βάρος ενός ολόκληρου λαού, ενώ τους τελευταίους µήνες κορυφώνει τη γενοκτονική δράση του, απολαµβάνοντας τη διεθνή ανοχή ή και υποστήριξη γιατί τάχα είναι σε «αυτοάµυνα», ενώ η αντίσταση στην καταπίεση βαφτίζεται “τροµοκρατία”.

Γι’ αυτό µας γεµίζει οργή το «ροζ ξέπλυµα» (pinkwashing) του κράτους του Ισραήλ, που εδώ και χρόνια διεκδικεί τον τίτλο της «προοδευτικής/δυτικής νησίδας» στη Μέση Ανατολή, εργαλειοποιώντας τα γυναικεία και ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώµατα για να ξεπλύνει τη γενοκτονική δράση του βάρος των Παλαιστινίων, την κατοχή και το απαρτχάιντ, για να προωθήσει το ισλαµοφοβικό του αφήγηµα και να αντιστρέψει την ιστορική πραγµατικότητα.

Ενώνουµε τη φωνή µας µαζί µε κάθε Παλαιστίνια και Παλαιστίνιο που αγωνίζεται για να µπει τέλος στην κατοχή, την ίδια στιγµή που δολοφονείται, χάνει τα σπίτια του, τα παιδιά του κι απειλείται -για µια ακόµα φορά στην ιστορία του- να βρεθεί στην προσφυγιά, αν αφήσουµε το Κράτος του Ισραήλ να ολοκληρώσει το σχέδιο εθνοκάθαρσης.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνένοχη στο συντελούµενο έγκληµα, ως στρατηγικός σύµµαχος του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, ενώ ελληνικές εταιρείες, εφοπλιστικές και άλλες, κάνουν αιµατοβαµµένες µπίζνες και παρέχουν υλική/εφοδιαστική βοήθεια, αλλά και επικοινωνιακό ξέπλυμα, στη γενοκτονία. Καταγγέλλουµε την συνενοχή και βροντοφωνάζουµε «Όχι στο όνοµά µας!».

Συγκλονιζόµαστε από την επιµονή του παλαιστινιακού λαού να αντιστέκεται και να µάχεται για γη, ζωή, ελευθερία, δικαιοσύνη.

Ως κοµµάτι του φεµινιστικού κινήµατος θα κάνουµε ό,τι περνά από το χέρι µας για να σταµατήσει το ιστορικό έγκληµα, για να µπει φρένο στα εγκληματικά σχέδια του Κράτους του Ισραήλ να βάλει φωτιά σε όλη την περιοχή, για να δούµε την Παλαιστίνη ελεύθερη!».

«Έχει περάσει ένας χρόνος από την ηρωική επιχείρηση της αντίστασης του παλαιστινιακού λαού ενάντια στο κατοχικό κράτος του Ισραήλ που πάνω από 75 χρόνια δολοφονεί και εκτοπίζει τον παλαιστινιακό λαό , στην προσπάθεια του να επεκτείνει ολοένα και περισσότερο τα εδάφη του με απώτερο στόχο τον πλήρη αφανισμό του παλαιστινιακού πληθυσμού και την κατάκτηση της παλαιστινιακής γης» αναφέρει ο ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ για την ταξική απελευθέρωση.

«Η αντεπίθεση του λαού της Παλαιστίνης που αποτελείται όχι μόνο από το ένοπλο κομμάτι της που επιτελεί επί δεκαετίες σχέδιο δράσης απελευθέρωσης , όπως φάνηκε και από την καλά προσχεδιασμένη επιχείρηση “Al Aqsa”, αλλά και από την ανυποχώρητη στάση του άμαχου πληθυσμού που υπερασπίζεται την γη και τον πολιτισμό του ακόμα και με τη ζωή του, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ιστορική ρήξη απέναντι στον καπιταλισμό-ιμπεριαλισμό. Και αυτό γιατί κόντρα στην συνεχιζόμενη κατοχική δραστηριότητα του Σιωνισμού, ο αγώνας της Παλαιστίνης καταφέρνει να λειτουργεί σαν μεγεθυντικός φακός του χάσματος που προϋπήρχε και εκφράζεται πολύμορφα μεταξύ αστικής εξουσίας και λαών. Κατάφερε να αναγνωρίσει το ρήγμα που το ίδιο καπιταλιστικό σύστημα γεννά , και να αρπάξει μία ευκαιρία για να θέσει την Παλαιστίνη στο επίκεντρο της διεθνούς συζήτησης σαν φωτεινό παράδειγμα, σε μία εποχή που η ιμπεριαλιστική δύση, επιδιώκει την εκμετάλλευση και την καταλήστευση εκατοντάδων ακόμα λαών» προσθέτει και συνεχίζει:

«Όλο αυτό το διάστημα το σιωνιστικό κράτος συνεχίζοντας την κατοχική πολιτική έχει δολοφονήσει τουλάχιστον 40.000 παλαιστίνιους, έχει διακόψει οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια και έχει κόψει την πρόσβαση σε βασικά κοινωνικά αγαθά από τον παλαιστινιακό λαό, έχει βασανίσει και κακοποιήσει εκατοντάδες παλαιστίνιους φυλακισμένους, και έχει δολοφονήσει στοχευμένα τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια. Η χυδαία πολιτική του σιωνιστικού κράτους δε σταμάτησε στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία μετρά χιλιάδες νεκρούς και υπέρογκη καταστροφή του τόπου της , αλλά και στη Δυτική Όχθη με την πρόσφατη επίθεση σε κτήριο και καταυλισμό της περιοχής Τουλκάρμ, ενώ πλέον πολεμά ανοιχτά τον λαό του Λιβάνου με πρόσχημα τη δράση της Χεσμπολάχ, πυροδοτώντας ηλεκτρονικές συσκευές επικοινωνίας και βομβαρδίζοντας γειτονιές του Νότιου Λιβάνου φτάνοντας τελικά στην δολοφονία ενός ακόμα ηγέτη , αυτού της Χεσμπολαχ , του Χασάν Νασράλα. Μολις την Δευτέρα 30/10 το δολοφονικό κράτος προχώρησε και σε χερσαία επίθεση στο νότιο Λίβανο,

Αυτές οι ενέργειες του δολοφονικού κράτους , δεν δύναται να επικροτούνται και να καταγράφονται ως αριθμοί, ως πολιτική άμυνας, ως προχώρημα για την ανθρωπότητα. Αντίθετα πρέπει να αναγνωρίζουμε ότι είναι εγκλήματα πολέμου που όχι απλά μένουν ατιμώρητα , αλλά κανονικοποιούνται , ειδικά από μια σειρά χωρών τις Δύσης, που μέσα από τα ιμπεριαλιστικά μορφώματα ΝΑΤΟ και ΕΕ μετέχουν με τη σειρά τους στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού . Και είναι τα ευρύτερα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που εκμεταλλεύονται τους λαούς και την εργατική τάξη για την συνεχή ανάπτυξη των κεφαλαίων τους ,που νομιμοποιούν τα παραπάνω εγκλήματα.

Η ατράνταχτη στήριξη των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που από την πρώτη στιγμή χαρακτήρισε τη στάση του Ισραήλ αμυντική, δεν είναι τυχαία, αντίθετα είναι συνειδητή πολιτική γύρω από την υποβόσκουσα ανάγκη του δυτικού κεφαλαίου να έχει προτεκτοράτο/σύμμαχο στα εδάφη της Μ. Ανατολής , αλλά και γύρω από τον φόβο ενός λαού που συνηθισμένος στην μακρόβια καταπίεση του μπορεί να οργανωθεί και τελικά να αποτελέσει κίνδυνο στα σχέδια τους. Το σύνολο των παραπάνω χωρών και ιμπεριαλιστικών μορφωμάτων, όχι μόνο κλείνει τα μάτια μπροστά στην γενοκτονία, αλλά την τροφοδοτεί ακόμα και πρότερα της 7ης Οκτωβρίου. Παρά τις γιγαντιαίες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης που είδαμε σε πολλές χώρες τις Ευρώπης, όπως και πανεπιστημιακές υποδομές των ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκαν απ’ τους λαούς και τη νεολαία, συνεχίζεται κανονικά η τροφοδότηση του Ισραήλ με πολεμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό , με συνεχή προπαγάνδα υπέρ του, με κατασταλτικές επιχειρήσεις σε κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και το Λίβανο πλέον. Ακόμα και με διαφορετικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ( Prosperity Guardian και Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ) , ο Δυτικός ιμπεριαλισμός συμμετέχει ενεργά στο μέτωπο της Ερυθράς θάλασσας. Ένα μέτωπο που πολύ ορθά αναγνώρισαν οι Ansar Allah ότι θα εμποδίσει την περαιτέρω κερδοφορία των κολοσσιαίων επιχειρήσεων που οι εμπορικές μεταφορές τους διασχίζουν την Ερυθρά κανονικά , την ίδια στιγμή που η Μ. Ανατολή φλέγεται, και ο λαός της Υεμένης σπάει ρεκόρ φτώχειας.

Η Ελλάδα ως πιστός υποστηρικτής των σχεδίων της ΗΠΑ , του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όχι μόνο αποτελεί πολεμικό προπύργιο με την μετατροπή της σε Νατοϊκή βάση , αλλά παίρνει και περαιτέρω πρωτοβουλίες συμμετοχής, αξιοποιώντας τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της για σταθμό ανεφοδιασμού ( χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα της μετατροπής της βάσης στη Λάρισα σε κέντρο της επιχείρησης ΑΣΠΙΔΕΣ της ΕΕ ). Ταυτόχρονα και το ντόπιο της κεφάλαιο έχει βαμμένα τα χέρια του με αίμα είτε με τη μεταφορά πετρελαίου και καυσίμου στο Ισραήλ από δεξαμενόπλοια ελληνικής διαχείρισης, είτε με τον ανεφοδιασμό άλλων πλοίων αμερικάνικης κυρίως διαχείρισης όπως το “Overseas Sun Coast”, που ανενόχλητο διασχίζει τα λιμάνια , σταθμεύοντας μες το καλοκαίρι δύο φορές στο λιμάνι των Αγίων Θεοδώρων και μια στο λιμάνι της Σούδας.

Η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό είναι ακλόνητη , κάτι που βλέπουμε από τον ίδιο τον Παλαιστινιακό αγώνα , το βλέπουμε συγχρόνως και σε ένα σύνολο λαών που αναγνωρίζοντας την ιμπεριαλιστική πολιτική που ξεζουμίζει το φυσικό πλούτο και τον πληθυσμό της χώρας τους, αντιστέκονται και εναντιώνονται στους καταπιεστές τους. Με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα των λαών της Αφρικής και συγκεκριμένα του Νίγηρα, της Μπουρκίνα Φάσο και του Μάλι που πέρα από την εκδίωξη της γαλλικής αποικιοκρατίας, του κεφαλαίου της και των στρατιωτικών δομών της , έχουν προχωρήσει και την Συμμαχία των χωρών της ζώνης του Σάχελ (AES), ένα αναγνωρισμένο πλέον διπλωματικό μόρφωμα ανεπηρέαστο από την Δυτική επεμβατικότητα.

Η νικηφόρα προοπτική των αγώνων ενάντια στους παγκόσμιους δυνάστες, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και με τη δυνατότητα δόμησης ενός αυτοτελούς και ριζοσπαστικού χαρακτήρα αυτών των αντιαποικιακών και αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων. Η εργατική τάξη και οι πολιτικές οργανώσεις στην Ελλάδα με επαναστατικές, αντικαπιταλιστικές, αντιαποικιακές και αντιιμπεριαλιστικές αναφορές, οφείλουν να εκφράσουν την διεθνιστική τους αλληλεγγύη στον δίκαιο και αδικαίωτο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης , του Λιβάνου , των χωρών στη ζώνη του Σάχελ και πολλών ακόμα.

Οφείλουμε, να αναγνωρίσουμε και να μάθουμε τον αγώνα των λαών αυτών, να τους αναδείξουμε εντός της χώρας μας , μιας χώρας που έχει γνωρίσει την κατοχή στην ιστορία της και βρίσκεται σε μία ακραία συνθήκη εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και ξεζουμίσματος των λαϊκών στρωμάτων. Μίας χώρας που εμπλέκεται ολοένα και περισσότερο στους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, που έχει μετατρέψει τα εδάφη της σε Νατοϊκό στρατηγείο και εμπλέκει έτσι με την πολιτική αυτή άμεσα το λαό στα ενεργά πολεμικά μέτωπα.

Οφείλουμε να οργανωθούμε και να απαντήσουμε στα εγκλήματα απέναντι στους λαούς του κόσμου και με εργαλεία την ανάγνωση της συγκυρίας , την οργάνωση της εργατικής τάξης και τη λαϊκή αυτοάμυνα να στήσουμε τα αναχώματα που θα μεταφέρουν τον πόλεμο στα μετόπισθεν , με αντιπάλους την ντόπια αστική τάξη, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Μια πάλη που τελειώνει με το τέλος του καπιταλισμού με το χτίσιμο μιας κοινωνίας που σταματά η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

«Την 7η Οκτωβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την επανέναρξη της παλαιστινιακής ένοπλης εθνικο – απελευθερωτικής επαναστατικής διαδικασίας απέναντι στο Σιωνιστικό κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ και στους πατρόνες του της ιμπεριαλιστικής συλλογικής Δύσης» αναφέρει η Λαϊκή Δράση-Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών.

«Η γενοκτονία στην οποία προχωράει η Σιωνιστική κρατική οντότητα απέναντι στον λαό της Παλαιστίνης, του Λιβάνου, ο κίνδυνος επέκταση του πολέμου προς το Ιράν και την Συρία, δεν αποτελεί ένα ξεκομμένο πολεμικό Μέτωπο» προσθέτει και συνεχίζει:

«Αποτελεί, το δεύτερο κομβικό μέτωπο, ενός χαμηλής έντασης Παγκοσμίου Πολέμου ανάμεσα στον ιμπεριαλιστικό άξονα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με ηγέτιδα δύναμη τις ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ και σε ένα ανομοιογενή άξονα Καπιταλιστικών Κρατών, Λαϊκών Δημοκρατιών (Κούβα), αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων και κινημάτων. Αυτό, όσο και αν δεν αρέσει σε διάφορους “καθαρούς” της “επαναστατικής κοσμοθεωρίας”, είναι καλώς ή κακώς, μία ιστορική πραγματικότητα της συγκεκριμένης φάσης του καπιταλισμού.

Σαφώς σε αυτή την πραγματικότητα, οι λαοί της Παλαιστίνης, του Λιβάνου και της Υεμένης, παίζουν αντικειμενικά τον ρόλο της πρωτοπορίας απέναντι στον χωροφύλακα του Αμερικανικού Ιμπεριαλισμού, το Σιωνιστικό κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, στην Μέση Ανατολή.

Γι’αυτό, και η διαδήλωση της 7ης Οκτωβρίου, αντικειμενικά χρωματίζεται με τα υπέροχα χρώματα της αδάμαστης Παλαιστίνης και της επανεκκίνησης αυτού του ηρωικού αγώνα- που δεν σταμάτησε ποτέ.

Μέσα στο κομμουνιστικό και λαϊκό κίνημα, αυτός ο αγώνας γεννάει πολιτικές και ιδεολογικές αντιθέσεις.Αποτέλεσμα αυτών των αντιθέσεων, είναι η ύπαρξη δύο διαφορετικών συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων υποστήριξης των λαών της Παλαιστίνης, του Λιβάνου και της Υεμένης, μία το Σάββατο 5 Οκτωβρίου και μία την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου.

Ως Λαϊκή Δράση – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών, επιλέγουμε πολιτικά συνειδητά να στηρίξουμε την διαδήλωση της 7ης Οκτώβρη γενικά και ειδικά το μπλοκ των συλλογικοτήτων και οργανώσεων για την ήττα του ΝΑΤΟ, το οποίο θα συγκεντρωθεί και θα διαδηλώσει την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 19:00 από την Πλατεία Ελευθερίας προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ – ΙΣΡΑΗΛ.

Θεωρούμε, πως συνολικά, η μαζική κινητοποίηση λαού και νεολαίας θα έπρεπε από κοινού να πραγματοποιηθεί αύριο, χτίζοντας μία σαφή κατεύθυνση, ξανά και ξανά, υπεράσπισης της ένοπλης πάλης των λαών και δένοντάς την με τα ντόπια καθήκοντα του ελλαδικού κομμουνιστικού- αντιφασιστικού- αντιιμπεριαλιστικού κινήματος (Έξοδο από ΝΑΤΟ-ΕΕ, παύση της συνεργασίας με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, Αλληλεγγύη στους λαούς της Παλαιστίνης, του Λιβάνου, της Υεμένης κλπ, Νίκη στα όπλα της Αντίστασης).

Γιατί, για εμάς, και βάσει της πολιτικής μας αντίληψης, δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερη και πιο άξια ημερομηνία, από την 7η Οκτωβρίου, ώστε να συγκρουστούμε συνολικά με την προπαγάνδα της ιμπεριαλιστικής Δύσης και των ντόπιων παπαγάλων της!

Γιατί η 7η Οκτωβρίου συμπυκνώνει μέσα της αυτή την άνιση μάχη ανάμεσα στον δυνατό και στον αδύναμο, την μάχη ανάμεσα στην οργανωμένη και παντοδύναμη αστική τάξη έναντι της ανοργάνωτης εργατικής τάξης, που αν οργανωθεί, ωστόσο, μπορεί να κοιτάξει στα μάτια και τελικά να κερδίσει τον αντίπαλο.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία να διαδηλώσουν και να αντισταθούν απέναντι στην πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, της ντόπιας εξαρτημένης άρχουσας τάξης, του διεθνούς ιμπεριαλισμού, ακριβώς την ημέρα αυτή που η Παλαιστίνη στέκει ατίθαση και αδάμαστη, ακριβώς όπως μας δίδαξε και μας διδάσκει όλα αυτά τα χρόνια, που ανά περιόδους, τίθεται στην πρωτοπορία της πάλης των λαών!

Στηρίζουμε το κάλεσμα των οργανώσεων και συλλογικοτήτων για την ήττα του ΝΑΤΟ, 19:00, Πλατεία Ελευθερίας!»

Ο Τοπικός Συντονισμός Αθήνας – Αναρχική Πολιτική Οργάνωση αναφέρει:

«Το κράτος του Ισραήλ αποτελεί πρότυπο στρατιωτικοποίησης και επιβολής, μια μηχανή θανάτου που επιτίθεται στους Παλαιστίνιους χρόνια τώρα προκειμένου να τους καθυποτάξει ώστε να αποδεχθούν τη στρατιωτική κατοχή στην οποία αντιστέκονται με τεράστια αυταπάρνηση. Ένα κράτος που αποτελεί πραγματικά ένα υπόδειγμα για τις δυτικές δημοκρατίες, μια πρωτοπορία του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, καθώς εφαρμόζει γενικευμένα στο έδαφός του συνθήκες ελέγχου και καταπίεσης που εμπεριέχονται στην κατευθυντήρια κίνηση του συστήματος. Και βασικούς συμμάχους στις επιδιώξεις του έχει τις ηγέτιδες δυνάμεις του δυτικού μπλοκ εξουσίας που επιχειρούν να επεκτείνουν την ισχύ και τα συμφέροντά τους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Σε αυτό το πλαίσιο, το ελληνικό κράτος -προσδεμένο πλήρως στο δυτικό άρμα κυριαρχίας- επιχειρεί την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων συνεργασίας του με το κράτος του Ισραήλ μέσα από μια σειρά στρατηγικών ενεργειακών, στρατιωτικών και οικονομικών συμφωνιών. Αυτή την ενεργητική στάση διευκόλυνσης και υποστήριξης των εγκληματικών σχεδιασμών του κράτους – τρομοκράτη του Ισραήλ την διατήρησε το ελληνικό κράτος καθ όλη τη διάρκεια αυτού του ενός χρόνου, που επιχειρείται η εξόντωση και εκτοπισμός του παλαιστινιακού λαού.

Από τις 7 Οκτώβρη του 2023, μετά από την επίθεση των παλαιστινιακών οργανώσεων, οι ισραηλινές δυνάμεις, με θράσος προπαγανδίζουν τη σαρωτική πολεμική επιχείρηση εκδίωξης και αφανισμού των Παλαιστινίων ως δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Οι αεροπορικές βομβιστικές επιθέσεις στην αρχή και στη συνέχεια η χερσαία εισβολή στη Γάζα- σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στον πλανήτη που ήδη, εξαιτίας του εμπάργκο που είχε επιβληθεί από το 2007 από το κράτος του Ισραήλ, κυριαρχούσε η στέρηση και η εξαθλίωση – έχουν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία περισσότερων από 40.000 Παλαιστινίων, εκ των οποίων παραπάνω από 13.000 νεκρά παιδιά και χιλιάδων αγνοούμενων την καταστροφή κτιρίων, νοσοκομείων, σχολείων, σπιτιών, δρόμων, υποδομών υδροδότησης και υπηρεσιών υγιεινής, την έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας και καυσίμων αναγκαίων για την αγροτική παραγωγή τροφίμων, τη πλήρη στέρηση πόσιμου νερού και ανεφοδιασμού σε τρόφιμα και υλικά περίθαλψης. Ενώ στη Δυτική Όχθη πραγματοποιούνται δολοφονικά πογκρόμ, διώξεις και ξυλοδαρμοί Παλαιστινίων.

Αυτές τις ημέρες βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα κορύφωση των εγκληματικών σχεδιασμών του κράτους του Ισραήλ, που επιχειρεί τη γενίκευση του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ταυτόχρονα με τη συνέχιση των χερσαίων και αεροπορικών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας και την επιβολή του τρόμου στη Δυτική Όχθη, τώρα ο ισραηλινός στρατός εισβάλει στον Νότιο Λίβανο και βομβαρδίζει όλη τη χώρα, ενώ το αμέσως προηγούμενο διάστημα εχουν προηγηθεί οι δολοφονίες του Χανίγια στην Τεχεράνη και του Νασράλα στη Βηρυτό, όπως και η μαζική και τυφλή τρομοκρατική επίθεση με παγιδευμένες συσκευές επικοινωνίας στον Λίβανο.

Η γενοκτονία που πραγματοποιείται εδώ και ένα χρόνο με τη συμμαχία των κρατών της Δύσης, που οι χλιαρές τους “ανθρωπιστικές” ανακοινώσεις απλά επιβεβαιώνουν τη συναίνεση και στήριξή τους στις επιχειρήσεις του Ισραήλ, αφού την ίδια στιγμή διατηρούν τις πολιτικές και οικονομικές συμφωνίες μεταξύ τους, ενώ επιτίθενται σε διαδηλώσεις αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται ανά τον κόσμο και ποινικοποιούν τα σύμβολα του παλαιστινιακού λαού, διατρανώνει πως στον κόσμο του κράτους και του καπιταλισμού, υπάρχει ένα και μόνο “δίκαιο”. Αυτό του ισχυρού που δια της βίας επιβάλλεται στους αδύναμους.

Από τη πλευρά μας στεκόμαστε στο πλάι του λιβανέζικου λαού που αντιμετωπίζει την στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ. Είμαστε αλληλέγγυοι με τον παλαιστινιακό λαό που συνεχίζει να μάχεται σκληρά κι επίμονα για την επιβίωση, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του με μόνους συμμάχους του τους αγωνιζόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτά τα στοιχεία του αγώνα τους θέλουμε να αναδείξουμε ως αναρχικοί, τη δυνατότητα του κατακτημένου να αντεπιτίθεται στον πανίσχυρο κατακτητή, την ικανότητα του φτωχού και του αποκλεισμένου να εξεγείρεται κάτω κι από τις πιο βάρβαρες συνθήκες. Η διεθνής αλληλεγγύη θέλουμε να δημιουργήσει ρήγματα στο εσωτερικό των επιτιθέμενων κυρίαρχων φέρνοντας στο προσκήνιο τη δική μας ιστορία, την ιστορία των αγώνων των από τα κάτω που κόντρα σε όλους τους καιρούς, δημιουργούν τη ζώσα πραγματικότητα της ελευθερίας και της αλληλεγγύης, αποτελώντας το μόνο πραγματικό ανάχωμα στην επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Μέχρι την συνολική απελευθέρωση των λαών από τα έθνη, τις θρησκείες, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία».

«Ύστερα από ένα χρόνο βάρβαρου γενοκτονικού πολέμου στη Γάζα και μακράν από το να έχει “καταστρέψει ολοκληρωτικά” και “εξαλείψει” τη Χαμάς, ο διεφθαρμένος πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου και οι φασίστες υπουργοί / σύμμαχοί του εξαπλώνουν την πολεμική πυρκαγιά σε όλη τη Μέση Ανατολή. Σκόπιμα και μεθοδικά προκάλεσαν τους βομβαρδισμούς εκ μέρους του Ιράν και τώρα, μετά τον Λίβανο απειλούν να χτυπήσουν το Ιράν σέρνοντας πίσω τους και τη χρεοκοπημένη ηγεσία των ΗΠΑ σε ενεργή και άμεση ανάμιξη» αναφέρει το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ).

«Η νέα κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, συμπίπτει όχι απλώς χρονικά, αλλά και συνδέεται με βαθύτερα νήματα με τον πόλεμο Ουκρανίας/ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας. Είναι παράγωγο της κρίσης ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού, άλυτης από το 2008, που προκαλεί την έκρηξη όλων των ιστορικών αντιφάσεων τού παρηκμασμένου καπιταλισμού και εγκυμονεί τρομακτικούς κινδύνους για όλη την ανθρωπότητα» προσθέτει και συνεχίζει:

«Από τις 7 Οκτώβρη 2023 ο κόσμος παρακολουθεί έναν ασύμμετρο δολοφονικό πόλεμο στη Γάζα, μια γενοκτονία -και με την νομική έννοια του όρου- όπου όχι μόνο οι ένοπλοι μαχητές, αλλά και τα βρέφη, τα παιδιά, οι μανάδες, όλος ο άμαχος πληθυσμός είναι στόχος επιθέσεων του στρατού του Ισραήλ. Με τα πιο σύγχρονα πολεμικά όπλα, αεροπλάνα F-35, πολεμικό ναυτικό, τανκς, η στενή λωρίδα γης της Γάζας ισοπεδώνεται. Σχολεία, νοσοκομεία, ηλεκτροπαραγωγή, δεξαμενές νερού και καυσίμων, είναι επίλεκτος στόχος. Από τη δολοφονική μανία του ισραηλινού στρατού δεν γλυτώνουν οι διασώστες και οι άνθρωποι της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ (UNRWA), οι δημοσιογράφοι, όλοι αυτόπτες μάρτυρες του εγκλήματος.

Τώρα, το Ισραήλ αντιμετωπίζει το Λίβανο, όπως τη Γάζα, με μαζικούς δολοφονικούς βομβαρδισμούς, ενώ προηγήθηκε μια ωμή, τρομοκρατική δολοφονική πράξη με την παγίδευση συσκευών τηλεειδοποίησης (βομβητών) και γουόκι τώκι. Όλοι οι κανόνες πολέμου παραβιάζονται, οι νεκροί άμαχοι και τα γυναικόπαιδα δεν είναι “παράπλευρες απώλειες”, είναι κανονικοί στόχοι στον ολοκληρωτικό πόλεμο του σιωνιστικού καθεστώτος. Η δολοφονία του εμβληματικού ηγέτη της Χεζμπουλάχ Χασάν Ναστράλα και σημαντικών ηγετών του αντιστασιακού κινήματος, με βόμβες 2.000 λιβρών που προμήθευσαν το Ισραήλ οι ΗΠΑ, βαρύ πλήγμα για την αντισιωνιστική και αντιιμπεριαλιστική αντίσταση, δεν θα μπορέσει να αντιστρέψει την κατάσταση. Το κράτος του Ισραήλ, στα 76 χρόνια της ύπαρξής του, έχει αποδείξει ότι θρέφεται με αίμα, όμως δεν έχει κατορθώσει να καταπνίξει την παλαιστινιακή επανάσταση. Στη δεκαετία του ‘80, έφθασαν στις πύλες της Βηρυτού, κατέστρεψαν την πόλη και τη χώρα, εξεδίωξαν τους Παλαιστίνιους μαχητές της PLO και της Fatah, δολοφόνησαν τους ηγέτες Αμπού Τζιχάντ και Αμπού Ιγιάντ, και αργότερα, παρά τους συμβιβασμούς του Αραφάτ, τον βομβάρδισαν στη Ραμάλα, και τον δηλητηρίασαν με Πολώνιο, όμως δεν κατόρθωσαν να καταστείλουν το πνεύμα της επανάστασης για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης από τη σιωνιστική κατοχή.

Ο τραγικός απολογισμός τού ενός χρόνου στη Γάζα είναι 41.500 νεκροί, 96.000 οι τραυματίες, 11.000 θαμμένοι κάτω από τα ερείπια. Δεν υπάρχουν πια φάρμακα, νοσοκομεία, τροφή. Χιλιάδες παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν κι από μολυσματικές ασθένειες ή/και από την πείνα.

Την ίδια στιγμή, στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη, κλιμακώνεται η βία του ισραηλινού στρατού και των φασιστών εποίκων. 700 οι νεκροί, χιλιάδες οι τραυματισμένοι Παλαιστίνιοι, πάνω από 5.000 καινούργιοι φυλακισμένοι ανεβάζοντας τους κρατούμενους στις φυλακές-κολαστήρια των σιωνιστών σε πάνω από 10.900. Η υποτιθέμενη δημοκρατία του Ισραήλ αναδεικνύεται ως κράτος-φυλακή για τους Παλαιστίνιους, κράτος διαρκούς πολέμου και κρατικά οργανωμένων δολοφονιών.

Παρά την τρομακτική καταστροφή ανθρώπων και υλικών αγαθών, ο πάνοπλος στρατός του Ισραήλ δεν έχει πετύχει να νικήσει τους αντάρτες της Χαμάς και των άλλων παλαιστινιακών οργανώσεων στη Γάζα, ούτε τα εξεγερμένα παιδιά της Παλαιστίνης στη Δυτική Όχθη που μάχονται τους φασίστες εποίκους, τον ισραηλινό στρατό και τους συνεργάτες τους στην “Παλαιστινιακή Αρχή ”.

Για να επιβιώσει, η κυβέρνηση του διεφθαρμένου Νετανιάχου με τους φασίστες συμμάχους του, επιχειρούν να διευρύνουν τον πόλεμο σε όλη τη Μέση Ανατολή, ενάντια στη Χεζμπουλάχ και το λαό του Λιβάνου, ενάντια στους γενναίους Χούθι στην Υεμένη, ενώ συχνές είναι οι δολοφονικές πράξεις σε άλλες χώρες (π.χ. στο Ιράν) προσδοκώντας να συμπαρασύρουν τις ΗΠΑ σε άμεση εμπλοκή στον πόλεμο και όχι μόνο με χρήματα και εφοδιασμό σε όπλα και πυρομαχικά.

Ενώπιον της συντελούμενης γενοκτονίας, η αμερικανική κυβέρνηση, η ΕΕ μαζί κι ο προβλέψιμος ακόλουθος των ΗΠΑ Μητσοτάκης και τα αραβικά αντιδραστικά καθεστώτα συνεχίζουν να εξοπλίζουν, να χρηματοδοτούν και να υποστηρίζουν με κάθε μέσο τη στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ στο δολοφονικό της έργο. Στην Ερυθρά θάλασσα πολυεθνικές δυναμεις υπό “ελληνική” διοίκηση συμμετέχουν στον πόλεμο κατά των -συμμάχων των Παλαιστινίων- Χούθι της Υεμένης.

Η έφοδος των Παλαιστινίων μαχητών στις 7 Οκτώβρη 2023, η διάρρηξη του φράχτη της πιο μεγάλης υπαίθριας φυλακής, όπου υποχρεώνονται να διαβιούν 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή του κόσμου, είναι μόνο η αφορμή του γενοκτονικού πολέμου στη Γάζα. Πριν από το 2007, το Ισραήλ τούς είχε αποκλείσει από ξηράς, θάλασσας και αέρος. Ήταν το αποκορύφωμα μιας αποικιοκρατικής πολιτικής 76 χρόνων, όπου οι Παλαιστίνιοι γίνονται θύματα μιας ιμπεριαλιστικής -βρετανικής έμπνευσης αρχικά και με αμερικανική υποστήριξη αργότερα- πολιτικής εποικισμού.

Η αιτία της κρίσης στη Μέση Ανατολή έγκειται στην ιστορική και καίρια γεωστρατηγική θέση στην οποία βρίσκεται η Παλαιστίνη, στο σημείο επαφής δύο ηπείρων, στο υπογάστριο της Ρωσίας και πάνω απ’ όλα στην καρδιά της πλούσιας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο Μέσης Ανατολής. Γι’ αυτό είναι στο επίκεντρο των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων διαχρονικά.

Ο Παλαιστινιακός λαός έχει το αναφαίρετο δικαίωμα στον εθνικό του αυτοπροσδιορισμό, στην εθνική του ανεξαρτησία και κρατική του υπόσταση. Είναι λαός με κουλτούρα, αξιοπρέπεια και μαχητικότητα που έχει δώσει μεγάλους αγώνες. Οι φενταγίν της Φατάχ του Γιάσερ Αραφάτ, του Λαϊκού Μετώπου Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης και των άλλων ένοπλων οργανώσεων ενέπνευσαν -και εμπνέουν- τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα και τους αγωνιστές της ελευθερίας.

Επί 76 χρόνια ο λαός της Παλαιστίνης καταπιέζεται, φυλακίζεται, τρομοκρατείται, εκτοπίζεται. Για την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948 χρειάστηκαν να εκτοπιστούν πάνω από 750.000 Παλαιστίνιοι, χωριά ολόκληρα να καταστραφούν και σπίτια να γκρεμιστούν.

Ο ιμπεριαλισμός, υπεύθυνος για τα αντι-εβραϊκά πογκρόμ και τον αντισημιτισμό, υποτίθεται ότι έδινε εθνική εστία στον Εβραϊκό λαό που μαρτύρησε στο Άουσβιτς και τα ναζιστικά κρεματόρια. Στην πραγματικότητα, με την ίδρυση του σιωνιστικού κράτους οι δυτικοί ιμπεριαλιστές -με τη βοήθεια του Στάλιν- απαλλάσσονταν από μεγάλα τμήματα Εβραίων των χωρών τους, ενώ συγχρόνως έχτιζαν ένα προκεχωρημένο οχυρό στην καρδιά της Αραβικής Μέσης Ανατολής. Το άλυτο Εβραϊκό πρόβλημα γινόταν παλαιστινιακή Νάκμπα (Καταστροφή).

Καταγγέλουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη “στρατηγική συμμαχία” της ελληνικής μπουρζουαζίας με το κράτος του Ισραήλ (διαχρονικά, με όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ), και την ενίσχυση που προσφέρει το ελληνικό κεφάλαιο (εφοπλιστές, πετρελαιάδες κ.ά.) στον εφοδιασμό του ισραηλινού στρατού με καύσιμα από την ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ. Η Ελλάδα συμμετέχει στη διεθνή ιμπεριαλιστική εκστρατεία ενάντια στους Χούθι της Υεμένης με την επιχείρηση “Ασπίδες” και μάλιστα έχει ηγετική θέση. Σε συνδυασμό με την διακηρυγμένη πολιτική της και πρακτική ενάντια στη Ρωσία (“είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία”), η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει τη δική της συνεισφορά στην πολεμική πυρκαγιά που παράγει η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση και ωθεί από τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Ευρώπη σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη από τον Ιορδάνη Ποταμό μέχρι τη Μεσόγειο! Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής αντίστασης. Κάτω τα χέρια από τον Λίβανο – Σταματήστε τον πόλεμο κατά του Ιραν! Ήττα του ιμπεριαλισμού – ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην Ελλάδα. Κάτω ο Σιωνιστικός αποικισμός! Δικαίωμα εθνικού αυτοπροσδιορισμού του Παλαιστινιακού λαού, με δικαίωμα της επιστροφής των προσφύγων! Για μια ενωμένη, ελεύθερη, δημοκρατική, ανεξίθρησκη και σοσιαλιστική Παλαιστίνη, όπου Παλαιστίνιοι Άραβες και Εβραίοι θα μπορούν να ζουν ειρηνικά, με ίσα δικαιώματα και αξιοπρέπεια σε όλη την επικράτεια της ιστορικής Παλαιστίνης! Για μια Σοσιαλιστική Ομοσπονδία των Λαών της Μέσης Ανατολής!

* Πάρτε μέρος στη διαδήλωση 7 Οκτωβρίου 2024, Πάρκο Ελευθερίας 6:30 μ.μ. Πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία.

* Πάρτε μέρος στο Τριήμερο για την Παλαιστίνη, 9-10-11 Οκτωβρίου 2024, ώρα 8 μ.μ. στον κινηματογράφο STUDIO με προβολές παλαιστινιακών ταινιών, έκθεση ζωγραφικής έργων παιδιών της Παλαιστίνης, απαγγελίες ποιημάτων και συζητήσεις».

«Το σιωνιστικό-τρομοκρατικό κράτος του Ισραήλ, το μακρύ χέρι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή, επί ένα χρόνο κλιμακώνει στο έπακρο τη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης (που έχει ξεκινήσει δεκαετίες πριν) με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, κατεστραμμένα σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία. Ταυτόχρονα, εξαπολύει επιθέσεις εναντίον του Λιβάνου, της Συρίας, της Υεμένης, που πυροδοτούν μια επικίνδυνη ανάφλεξη στην περιοχή. Δολοφονεί ως γκάγκστερ ηγετικά στελέχη άλλων κρατών μέσα στην ίδια τους τη χώρα, όπως π.χ τον Χασάν Νασράλα, ή σε επίσημη επίσκεψη σε άλλες χώρες όπως τον Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη» αναφέρει η Επαναστατική Ενοποίηση.

«Στριμωγμένος ο μοναδικός ιμπεριαλιστικός άξονας με επικεφαλής τις ΗΠΑ (η λεγόμενη “συλλογική Δύση”) από τη ραγδαία ανάπτυξη της Λ.Δ. Κίνας, της Ρωσία, του Ιράν, από τον αντιιμπεριαλιστικό/αντιαποικιακό αγώνα μιας σειρά χωρών, όπως του Σαχέλ, οι οποίες περιορίζουν τις πηγές παρασιτισμού του, διεξάγει ένα proxy πόλεμο μέσω των μαντρόσκυλων του στην Ουκρανία και το Ισραήλ, κλιμακώνοντας τον εν εξελίξει Παγκόσμιο Πόλεμο, για να ελέγξει τις αντίστοιχες περιοχές και να διατηρήσει την κυριαρχία του» προσθέτει και συνεχίζει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ παραχωρεί το έδαφος της χώρας μας για τις πολεμικές επιχειρήσεις τόσο στην Ουκρανία, όσο και στην Μέση Ανατολή και μας εμπλέκει επικίνδυνα στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Μας κάνει στόχους των απαντητικών πληγμάτων. Συμμετέχει άμεσα στον πόλεμο υπέρ του Ισραήλ, αυξάνοντας τους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και βάφει τα χέρια της με το αίμα των Παλαιστινίων και των Λιβανέζων. Η αποστολή του πολεμικού πλοίου ΥΔΡΑ στην Ερυθρά Θάλασσα και η μετατροπή όλης της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ, βοηθούν το Ισραήλ να συνεχίσει τους βομβαρδισμούς και την πολιορκία των Παλαιστινίων, την τρομοκρατική του πολιτική έναντι των χωρών στη Μέση Ανατολή.

Ως απάντηση στα σχέδια τόσο της ελληνικής αστικής τάξης, όσο και των ιμπεριαλιστών είναι η ίδρυση ενός μεγάλου μαχητικού αντιιμπεριαλιστικού μετώπου εντός του οποίου θα σφυρηλατείται η ενότητα του λαού, της νεολαίας και της εργατικής τάξης, απέναντι στον ιμπεριαλισμό».