Συγκεκριμένα, στην αρχή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο Mega, υποστήριξε για το περιστατικό με τον μετανάστη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός και άγρια ξυλοκοπήμένος στον ΑΤ Άγιου Παντελεήμονα, ότι «ο συγκεκριμένος, ο άτυχος που απεβίωσε και θα βρεθούν οι συνθήκες που απεβίωσε, κατηγορούνταν για ενδοοικογενειακή βία, χτυπιόταν όταν τον πιάσανε, να δούμε, λοιπόν, τι άτομο ήταν».

Σε ερώτηση «το ότι ήταν κακό άτομο δικαιολογεί να βρει θάνατο μέσα στο ΑΤ;» ο Θ. Πλεύρης απάντησε ότι «όχι αλλά οι συνθήκες του θανάτου του μπορεί να είναι άσχετες τελείως με τους αστυνομικούς» και επανέλαβε ότι «αυτός που παρουσιάζεται ως ευάλωτος είχε καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία και χτυπιόταν όταν τον πιάσανε».

Στο σημείο αυτό, η δημοσιογράφος επεσήμανε ότι «τώρα είναι σαν να λέτε το ίδιο επιχείρημα με τον Ζακ Κωστόπουλο, ότι τάχα μου ήταν τοξικοεξαρτημένος και μπήκε για να κλέψει». «Το να πεθαίνει άνθρωπος στο αστυνομικό τμήμα για οποιονδήποτε λόγο προφανώς έχει ένα βάρος ευθύνης» αναγκάστηκε να παραδεχτεί ο Θ. Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης δεν σταμάτησε, όμως, με την υποστήριξη των αστυνομικών πράξεων, συμπληρώνοντας: «Και θα σας πω μία υπόθεση, αν θέλετε και αυτή που πήρε την μεγαλύτερη έκταση και είχα την τύχη και ως νομικός να υπερασπίζομαι αυτούς τους αστυνομικούς, Ζακ Κωστόπουλος. Οι αστυνομικοί όλοι αθωώθηκαν, είπε κανένας για τους αστυνομικούς που σε μεικτό ορκωτό δικαστήριο με πολίτες αθωώθηκαν στο σύνολό τους ότι δεν είχαν πράξει καμία πράξη βίας; Ταλαιπωρήθηκαν όμως, γιατί για δύο χρόνια τότε η συζήτηση ήταν η αστυνομική βία».

Η Ελένη Κωστοπούλου, μητέρα του Ζακ/της Zackie, κάλεσε την επόμενη μέρα στην ίδια εκπομπή για να προχωρήσει σε μία μικρή διευκρίνηση:

«Θα ήθελα να θυμίσω σε όποιον το ξέχασε ότι η αθώωση των αστυνομικών που εμπλέκονταν στη δολοφονία του Ζακ κρίθηκε από μία μόνο ψήφο, θα μπορούσαμε δηλαδή να έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα» εξηγώντας ότι οι ψήφοι ήταν 4 – 3, «με την πρόεδρο να ψηφίζει υπέρ της καταδίκης τους, επίσης οι πράξεις των αστυνομικών θα κριθούν ξανά από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο με αντικειμενικότητα και σύμφωνα με τους κανόνες ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, οι εικόνες που είδαν εκατομμύρια μάτια μαρτυρούν ενοχή και ξεκάθαρη αστυνομική βία».

«Οι εικόνες που είδαν εκατομμύρια μάτια, μαρτυρούν ενοχή και ξεκάθαρη αστυνομική βία», κατέληξε η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου.

Το βίντεο εδώ.