Ο IDF λέει σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ότι το αρχηγείο που διοικούσε ο Χουσεϊνί επιβλέπει την επιμελητεία της Χεζμπολάχ και τον προϋπολογισμό των διαφόρων μονάδων της.

Ο Χουσεΐνι ήταν επίσης μέλος του Συμβουλίου Τζιχάντ της Χεζμπολάχ, του κορυφαίου στρατιωτικού οργάνου της οργάνωσης.

«Ο Χουσεϊνί έπαιξε κρίσιμο ρόλο στις μεταφορές όπλων μεταξύ του Ιράν και της Χεζμπολάχ και ήταν υπεύθυνος για τη διανομή των προηγμένων όπλων μεταξύ των μονάδων της Χεζμπολάχ, επιβλέποντας τόσο τη μεταφορά όσο και την κατανομή αυτών των όπλων», ισχυρίζεται ο IDF.

Ο στρατός υποστηρίζει ότι ήταν «υπεύθυνος για τον προϋπολογισμό και τη διαχείριση των πιο ευαίσθητων έργων της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένων των πολεμικών σχεδίων της οργάνωσης και άλλων ειδικών επιχειρήσεων, όπως ο συντονισμός τρομοκρατικών επιθέσεων κατά του κράτους του Ισραήλ από τον Λίβανο και τη Συρία».

Ακόμη ανέφερε ότι το αρχηγείο περιλαμβάνει επίσης την Ε&Α της Χεζμπολάχ, η οποία είναι υπεύθυνη για την κατασκευή πυραύλων με κατευθυνόμενη ακρίβεια.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι αποκλείει την πρόσβαση για τους πολίτες γύρω από ορισμένες κωμοπόλεις στα βορειοδυτικά, για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι κλειστές στρατιωτικές ζώνες κατά μήκος των συνόρων με τον Λίβανο θα περιλαμβάνουν τις πόλεις Σλόμι, Ρος Χανίκρα, Χανίτα, Άραμπ αλ Αρμάμσε και Ανταμίτ.

Στην αντεπίθεση η Χεζμπολάχ

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον στρατιωτικής βάσης στην περιοχή Γκλιλότ, κοντά στο Τελ Αβίβ, αφιερώνοντας την επίθεση στη μνήμη του ηγέτη του κινήματος Χασάν Νασράλα, ο οποίος σκοτώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου σε ισραηλινό πλήγμα.

Στη συγκεκριμένη τοποθεσία βρίσκεται η μεγαλύτερη βάση των υπηρεσιών πληροφοριών των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF), καθώς και το αρχηγείο της Μοσάντ, υπογραμμίζουν οι Times of Israel. Είχε γίνει ξανά στόχος επίθεσης της Χεζμπολάχ τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με ενημέρωση των IDF, εκτοξεύτηκαν πέντε ρουκέτες από τον Λίβανο, ορισμένες αναχαιτίστηκαν και άλλες έπεσαν στο ύπαιθρο χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμούς ή σημαντικές υλικές ζημιές.

Κατά το Αl Jazeera, φαίνεται να υπάρχει μια κάποια αλλαγή τακτικής της Χεζμπολάχ τις τελευταίες δύο ημέρες. Μόλις χθες, έστειλε έναν αριθμό πυραύλων Fadi 1, οι οποίοι είναι ελαφρώς λιγότερο ισχυροί αλλά επίσης πύραυλοι μεσαίου βεληνεκούς, στην πόλη-λιμάνι της Χάιφα και αυτοί κατάφεραν να περάσουν μέσα από το αμυντικό σύστημα Iron Dome με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετοί τραυματισμοί. Υπήρξαν επίσης επιθέσεις στην Τιβεριάδα στο βόρειο Ισραήλ, με την Χεζμπολάχ να λέει ότι στοχεύει συνεχώς τις στρατιωτικές υποδομές του Ισραήλ.