Μάλιστα, τόνισε ότι «η λύση αυτή θα πρέπει να εξασφαλίζει στο Ισραήλ το δικαίωμα να υπάρχει με ασφάλεια και, ταυτόχρονα, να οδηγεί στη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ».

Ο ευρωβουλευτής επέμεινε ακόμα στις δραματικές συνέπειες, που θα έχει μία πιθανή επέκταση του πολέμου στην περιοχή, και μίλησε ειδικά για τον Λίβανο και για τους «κινδύνους νέας έκρηξης» του προσφυγικού. «Πρέπει να βοηθήσουμε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση εκεί, γιατί θα υπάρξουν πολλαπλές επιπτώσεις» είπε, υπενθυμίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή, ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι είναι εκτοπισμένοι, πολλοί από αυτούς θα οδεύσουν προς την Ευρώπη ως πρόσφυγες» και άρα «πρέπει λοιπόν η Ευρωπαϊκή Ένωση να δράσει αποφασιστικά».

Τέλος, ο κ. Τσιόδρας υποστήριξε την ανάγκη ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής -αυτή τη στιγμή- με επίκεντρο το Μεσανατολικό. «Είδαμε πρόσφατα, στην πρόταση ψηφίσματος στα Ηνωμένα Έθνη, δεκατρείς χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ψηφίζουν υπέρ, δώδεκα να απέχουν και δύο να ψηφίζουν κατά», είπε και αμέσως κατέληξε:

«Πρέπει να αποκτήσουμε μια ενιαία στρατηγική για τη Μέση Ανατολή. Είναι ζήτημα κρίσιμης σημασίας και για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για την ειρήνη στον κόσμο».