Ειδικότερα, η ΣΕΑΑΝ και ο Σύλλογος έχουν προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε σειρά παρεμβάσεων ενάντια στην προσπάθεια έξωσης οικογένειας, το ένα παιδί της οποίας είναι άτομο με αναπηρία, από το σπίτι της στα Θυμαράκια. Σύγκεκριμένα, όπως αναφέρει το 902, με πρωτοβουλίες τους απαίτησαν να κατοχυρωθει η κατοικία την οικογένεια, όπως έγινε μετά από αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις για μια οικογένεια στην Ελευσίνα.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, σε συνάντηση που είχε προηγηθεί, οι εκπρόσωποι του υπουργείου είχαν ζητήσει μερικές μέρες προθεσμία προκειμένου να δώσουν μια απάντηση, αλλά, σύμφωνα με καταγγελία των συγκεντρωμένων, παρέμειναν άφαντοι, χωρίς να δώσουν καμία λύση στο σοβαρό πρόβλημα.

Στο μεταξύ, όπως πληροφορεί η ΣΕΑΑΝ, στις μέρες που ακολούθησαν όχι μόνο δεν βρέθηκε λύση, αλλά εμφανίστηκαν νέες περιπτώσεις οικογενειών με μέλη ΑμεΑ που βρίσκονται αντιμέτωπες με την απειλή της έξωσης: Μια οικογένεια στη Χαλκίδα και άλλη μία στην Πετρούπολη, και οι δύο με παιδιά με αναπηρία, είδαν τα σπίτια τους να παραδίδονται στις τράπεζες. Μάλιστα, η ΣΕΑΑΝ καταγγέλλει ότι οι περιπτώσεις καθημερινά αυξάνονται, καθώς μάλιστα την ώρα της κινητοποίησης έφτασε και νέα καταγγελία για έξωση τυφλού ηλικιωμένου στη Θεσσαλονίκη.

«Πετάνε τα ΑμεΑ στον δρόμο με εξώσεις, ξεσηκωμός λαέ για να τα σώσεις», ήταν το σύνθημα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι στην χθεσινή κινητοποίηση, απαιτώντας και από την κυβέρνηση να απαγορεύσει κάθε πλειστηριασμό σπιτιών στα οποία κατοικούν ΑμεΑ.

Επίσης, στην χθεσινή κινητοποίηση συμμετείχαν σωματεία και φορείς από το 4ο διαμέρισμα του Δήμου Αθήνας, μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και σωματεία της Χαλκίδα. καθώς και ο Χρήστος Τσοκάνης, βουλευτής του ΚΚΕ, και η Γρανέτα Τσιβίκα, δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Χαλκίδα, σύμφωνα με το 902. «Μόνο η δική μας αποφασιστική στάση και δράση μπορεί να προστατεύσει τα σπίτια μας», τόνισε ο Χάρης Χουρδάκης, εκ μέρους της ΣΕΑΑΝ.

Σχετικά με τη συνάντηση αντιπροσωπείας με εκπρόσωπο του υπουργείου, κατήγγειλε ότι δεν δόθηκε καμία συγκεκριμένη απάντηση, ούτε στο αίτημα να απαγορευτούν με νόμο οι πλειστηριασμοί και να γίνουν διακανονισμοί με βάση το εισόδημα των οφειλετών, ούτε στην απαίτηση να «παγώσει» κάθε διαδικασία έξωσης και να παραμείνουν οι οικογένειες στα σπίτια τους. Επιπλέον, επεσήμανε πως πρόκειται για οικογένειες που πληρώνουν αδρά, για τις ανάγκες περίθαλψης, Ειδικής Αγωγής και Παιδείας των παιδιών τους.