X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Εισαγγελική παρέμβαση για την πτώση του ασανσέρ στη φοιτητική εστία του ΑΠΘ

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για την πτώση του ασανσέρ στη Γ’ Φοιτητική Εστία του ΑΠΘ.


Συγκεκριμένα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Στυλιανή Γιαϊλόγλου, ζήτησε από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Αθανασία Υφαντή, να παραγγείλει ποινική έρευνα για το περιστατικό, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της κοινώς επικίνδυνης βλάβης, από αμέλεια, ή της παραβίασης κανόνων οικοδομικής, από αμέλεια.

Στο πλαίσιο της έρευνας, την οποία καλείται να αναλάβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, πρόκειται να εξεταστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η πτώση, ενώ θα διερευνηθεί επίσης ο χρόνος τέλεσης της τελευταίας συντήρησης του συγκεκριμένου ανελκυστήρα, όπως επίσης τυχόν χρήση μη ασφαλών υλικών σε αυτό.

Επιπλέον, η εισαγγελέας ζητεί να γίνει έλεγχος σε όλους τους ανελκυστήρες των Φοιτητικών Εστιών του Ιδρύματος για να διαπιστωθεί, εάν προκύπτουν ενδείξεις πλημμελούς συντήρησης.

Μάλιστα, το ασανσέρ φαίνεται πως λειτουργούσε χωρίς το προβλεπόμενο πιστοποιητικό ελέγχου επί δύο χρόνια, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η TUV AUSTRIA, εγκεκριμένος οργανισμός ελέγχου ανελκυστήρων.

Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις