Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ όπου και θα φιλοξενούσε το debate των δύο υποψηφίων, υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια στο να διεξαχθεί, αλλά και οι ημέρες είναι πολύ λίγες, μέχρι την Κυριακή (13/10).

Σήμερα, Τετάρτη δεν μπορούσε να διεξαχθεί το debate, γιατί υπήρχε το Δημοτικό Συμβούλιο και ανακοίνωσε και ο κ. Ανδρουλάκης ομιλία στον Πύργο.

Η Πέμπτη απορρίφθηκε και από τις δύο πλευρές, λόγω του αγώνα της Εθνικής και του προβληματισμού για περιορισμένη τηλεθέαση.

Την Παρασκευή, είναι προγραμματισμένη η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη. Αν έγινε προσπάθεια από το επιτελείο του να αλλάξει ημερομηνία, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αυτό δεν κατέστη δυνατό με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί το debate.

Η πρόταση για διεξαγωγή του το Σάββατο είναι κάτι που πρότεινε το επιτελείο του κ. Δούκα, δηλώνοντας ότι είναι, ανά πάσα στιγμή έτοιμος να κάνει debate ακόμη και το Σάββατο. Όμως, το ο επιτελείο του κ. Ανδρουλάκη σχολίασε ότι κάτι τέτοιο είναι εντελώς προσχηματικό και δεν συμβάλλει στο κύρος της όλης διαδικασίας.