Ο τυφώνας Μίλτον άρχισε να πλήττει τη Φλόριντα περίπου στις 20:30 (τοπική ώρα) 03:30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, εξασθενημένος στην Κατηγορία 3 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, με ταχύτητα ανέμων 195 χλμ / ώρα, κοντά στη νήσο Σιέστα Κι, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ.

Στις 23:00 (τοπική ώρα) 06:00 ώρα Ελλάδας, η ταχύτητα των ανέμων είχε μειωθεί στα 165 χλμ / ώρα υποβιβάζοντας τον Μίλτον στην Κατηγορία 2, ενώ πριν λίγο ο τυφώνας υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1.

Στο πέρασμά του έχει αφήσει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα πάνω από 1,9 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη Φλόριντα, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στην κομητεία Χάρντι και στις γειτονικές Σαρασότα και Μάνατι.

Επιπλέον αξιωματούχοι στην κομητεία Μάρτιν της Φλόριντα αναφέρουν ότι έχουν αναφερθεί αρκετοί τραυματισμοί και δεκάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, ενώ θανατοι αναφέρθηκαν στην κομητεία Σεντ Λούσι στην ακτή του Ατλαντικού της Φλόριντα.

Ο κυκλώνας «έσκισε» τη στέγη του θολωτού σταδίου πολλαπλών χρήσεων Tropicana Field, που βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη της Φλόριντα και είναι η έδρα της αμερικανικής επαγγελματικής ομάδας μπέιζμπολ Τάμπα Μπέι Ρέις.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανέφερε ότι έχει λάβει αναφορές για πολλούς γερανούς που κατέρρευσαν, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, σύμφωνα με τον Guardian.