Υπενθυμίζεται ότι τρεις συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Πειραιά, αντιμετωπίζουν πειθαρχικές διώξεις και ενδεχομένως και να τεθούν σε αργία, οι δύο πρώτοι γιατί διαμαρτυρήθηκαν μαζί με συναδέλφους τους και μαθητές ενάντια στην αξιολόγηση και ο τρίτος για συμμετοχή σε κινητοποίηση και δημόσια έκφραση άποψης. Μάλιστα, ο τρίτος εκπαιδευτικός καλείται σε πειθαρχική διαδικασία ενώ έχει ήδη συνταξιοδοτηθεί.

Για την υπόθεση μίλησε στο TPP την Τετάρτη η κ.Χρυσάνθη Χοτζόγλου, μία από τους εκπαιδευτικούς που διώκονται.

«Το “έγκλημά” της κ. Χοτζόγλου ήταν ότι εξέφρασε, από κοινού με μαθητές της, τη διαφωνία της με την πραγματοποίηση της αξιολόγησης σε νεοδιόριστη εκπαιδευτικό, δηλαδή εξέφρασε την αντίθεση του κλάδου στην αξιολόγηση, όπως αποτυπώνεται και στις συλλογικές αποφάσεις ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Όπως συνεχίζει η ΕΛΜΕ Πειραιά, «με αστήριχτες κατηγορίες, επιχειρούν να επιβάλουν μια εξοντωτική ποινή πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί το πειθαρχικό, πριν καλά-καλά υπάρξει απόφαση, κάτι που εκτός των άλλων, είναι και ανήθικο. Θυμίζουμε ότι για την ίδια υπόθεση έχει παραπεμφθεί και ο συνάδελφος Δ. Χαρζουλάκης, μέλος το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά και αναπληρωτής και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά εκτιμά ότι αντίστοιχη διαδικασία θα κινηθεί και για εκείνον.

Πρόκειται για κλιμάκωση και αναβάθμιση της βιομηχανίας διώξεων (κάλεσαν σε ακρόαση και το Γιώργο Καββαδία, με το ερώτημα της δυνητικής αργίας, ενώ έχει συναταξιοδοτηθεί), όχι μόνο στον Πειραιά, αλλά και πανελλαδικά, ενάντια στην συνδικαλιστική δράση. Δεν θέλουν ούτε να μιλάμε, γυρίζοντας την εκπαίδευση πολλά χρόνια πίσω, στα πιο μαύρα χρόνια!

Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά, στα πλαίσια των προηγούμενων αποφάσεων της ΕΛΜΕ και της Γ.Σ. Προέδρων των ΕΛΜΕ, δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους συναδέλφους».