Το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ προχώρησε σε αυτεπάγγελτη έγκληση εναντίον του δημοσιογράφου ο οποίος πλέον καλείται να απολογηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την εκπομπή του την Πέμπτη, και ενώ είχαν περάσει μόνο μερικές ώρες από το θάνατο του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, η εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον Αnt1 παρουσίασε «ρεπορτάζ» για την οικία στην οποία διέμενε ο παίκτης παρουσιάζοντας περιττές λεπτομέρειες κατά παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Λιάγκας: Λάθος μεγάλο, περιττό το χθεσινό

Ο Γιώργος Λιάγκας σήμερα απολογήθηκε στην εκπομπή του λέγοντας:

«Επειδή ποτέ δεν έχω κρυφτεί στη ζωή μου, θέλω να σας πως δυο λόγια, έκανα και μια ανάρτηση χθες αμέσως μετά το τέλος της εκπομπής, όμως επειδή δεν οφείλετε όλοι να παρακολουθείτε τα social media και σεβόμενος τους τηλεθεατές της εκπομπής θέλω να πω δυο λόγια.

Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες αλλά δεν θα δικαιολογηθώ, το λάθος που έκανα χθες, το παίρνω όλο επάνω μου. Για μένα ήταν, θα μου πείτε τώρα, τι σημασία έχει μπροστά στον χαμό ενός ανθρώπου πώς αισθάνεται ένας άνθρωπος που έκανε ένα μεγάλο λάθος…Μπροστά στο χαμό ενός ανθρώπου και ειδικά ενός νέου ανθρώπου, υπάρχει σύνθλιψη οποιασδήποτε σκέψης, του συναισθήματος, οτιδήποτε. Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες αλλά δεν θα δικαιολογηθώ, το λάθος που έκανα χθες, το παίρνω όλο επάνω μου, ξεπερνάει κάθε δικαιολογία.

Χθες έκανα και αναλαμβάνω όλη την ευθύνη, γι’ αυτό σας παρακαλώ για οποιαδήποτε δικαιολογημένη αντίδραση θυμού, να περιοριστείτε σε μένα και να αφήσετε έξω όλους του συνεργάτες και το περιβάλλον μου, σας παρακαλώ πάρα πολύ.

Ήταν μια απόλυτα λανθασμένη εκτίμηση δημοσιογραφική. Σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να επεκταθεί το ρεπορτάζ σε κάποια στοιχεία που δεν συνεισέφεραν σε τίποτα στο χαμό ενός ανθρώπου.

Όταν, πριν από τρεις εβδομάδες είχε καεί το σπίτι μου είχα πει ότι δεν είναι δυνατόν ένα δράμα για κάποιον άνθρωπο, να καίγεται το σπίτι του, να γίνεται θέμα life style για ένα σπίτι που κάηκε. Σας έψεξα τότε και έπεσα εγώ όχι στην ίδια αλλά σε μια πιο μεγάλη παγίδα γιατί δεν μιλάμε για ένα σπίτι που κάηκε και αποκαθίσταται αλλά για μια ανθρώπινη ζωή που έφυγε.

Λάθος μεγάλο, περιττό όλο το χθεσινό, λυπάμαι πάρα πολύ και είμαι πραγματικά συντετριμμένος που χωρίς να το θέλουμε, άθελα, αμαυρώσαμε μια μέρα αφιερωμένη στη μνήμη ενός ανθρώπου. Ευτυχώς, που χθες οι παίκτες της εθνικής μας συγκίνησαν και οι παίκτες του παναθηναϊκού που απότισαν φόρο τιμής για τον άδικο χαμό αυτού του ανθρώπου.

Έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας: «Συγγνώμη λοιπόν από όλους όσους χθες στεναχώρησα, προκάλεσα, θύμωσα βάλτε εσείς όποια λέξη θέλετε μπροστά».