«Το Τελ Αβίβ είναι μόνο η αρχή, το Ισραήλ έχει δει τόσο λίγα», είπε ο Αφίφ κατά την πρώτη συνέντευξη τύπου που δίνει η Χεζμπολάχ μετά την δολοφονική επίθεση κατά του Χασάν Νασράλα. Η συνέντευξη τύπου έγινε στα νότια προάστια της Βηρυτού, με φόντο τα συντρίμμια των βομβαρδισμένων κτιρίων, ενώ μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ο ίδιος αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι υπήρχαν αποθηκευμένα όπλα στα νότια προάστια της Βηρυτού και είπε ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε χρονομετρημένες βόμβες για να φαίνεται έτσι. Ακόμα, υποσχέθηκε στους κατοίκους της γειτονιάς και σε όσους εκτοπίστηκαν από το νότιο Λίβανο και την Μπεκάα ότι θα επέστρεφαν σύντομα στα σπίτια τους.
Εντωμεταξύ, οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν την Παρασκευή ακόμα μια επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Προσωρινής Δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL), τραυματίζοντας κυανόκρανους με καταγωγή από την Σρι Λάνκα και προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις. Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη το Ισραήλ έπληξε αρκετές θέσεις της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο, όπως καταγγέλθηκε ξανά από την UNFIL.