«Μακάρι να μην χρειαζόταν να είμαστε εδώ απόψε, να βρισκόμασταν με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, όλοι ζωντανοί. Μνημονεύουμε τους ανθρώπους που άδικα έφυγαν τόσο νωρίς. Ας ζήσουμε μια βραδιά ένωση και οι φωνές μας να φτάσουν στα άστρα», ήταν το μήνυμα των διοργανωτών στο άνοιγμα της βραδιάς στις 19:00.

Για τα θύματα των Τεμπών ανέβηκαν στη σκηνή του Καλλιμάρμαρου (με σειρά εμφάνισης) οι: Λουδοβίκος των Ανωγείων, Κοινοί Θνητοί, Δημήτρης Μυστακίδης, Φοίβος Δεληβοριάς, Τάνια Τσανακλίδου, Σωκράτης Μάλαμας, Ιουλία Καραπατάκη, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Μάρθα Φριντζήλα, Γιάννης Λίταινας, Αλέξανδρος Κτιστάκης.

Menelaos Myrillas / SOOC

 

Μαρία Καρυστιανού: Δε θα ξεχάσουμε ποτέ

Ο Σωκράτης Μάλαμας κάλεσε τη Μαρία Καρυστιανού στη σκηνή, η οποία είπε «ένα μεγάλο ευχαριστώ» στον κόσμο που αγκάλιασε την εκδήλωση:

«Δεν ξεχνάμε, δε θα ξεχάσουμε ποτέ, όλοι εμείς είμαστε πλέον ένα, νιώθουμε και επιθυμούμε το ίδιο. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικό αφού αυτό που σκότωσε τα δικά μας παιδιά παραμένει ελεύθερο να σκοτώνει ξανά και ξανά. Ε λοιπόν ποτέ ξανά. Σας ευχαριστούμε από τα βάθη στης καρδιάς μας και μέχρι τους ουρανούς που είστε δίπλα μας. Σήμερα όλη η Ελλάδα τραγουδάει, τόσο δυνατά που σίγουρα ακουγόμαστε στους ουρανούς. Σήμερα όλη η Ελλάδα είναι μία ανοιχτή αγκαλιά για τους αδικοχαμένους μας. Η αγκαλιά αυτή θα είναι πάντα ανοιχτή μέχρι τη δικαίωση και ακόμα παραπέρα».

Menelaos Myrillas / SOOC

 

Μεταξύ άλλων, ο Φοίβος Δεληβοριάς έγραψε τραγούδι και το αφιέρωσε στους γονείς των θυμάτων των Τεμπών

 

Την αυλαία της βραδιάς άνοιξε ο Λουδοβίκος των Ανωγείων με ένα τραγούδι που έγραψε ο ίδιος την επόμενη μέρα των Τεμπών, με τίτλο «Το πικραμύγδαλο του Μάρτη». Τη σκυτάλη πήραν οι Κοινοί Θνητοί και ακολούθησαν ο Φοίβος Δεληβοριάς και η Τάνια Τσανακλίδου.

«Μακάρι να ζούσαν και να μη γινόταν αυτή η συναυλία» είπε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ακολουθώντας. Μάρθα Φριτζήλα και Αλέξανδρος Κτιστάκης ακολούθησαν.